Hlavní obsah

Plašil výborný výkon shodil naivním faulem

BRATISLAVA

Naivní penaltový faul Jaroslava Plašila před zraky sudího v klíčové kvalifikační bitvě o mistrovství světa v Jihoafrické republice zhatil snahu českého týmu v bratislavském souboji se Slovenskem. V propadlišti dějin tak zůstane skvělé sólo Necida před vyrovnávacím gólem i chladnokrevnost Pudila v zakončení. Remíza 2:2 totiž naděje na postup značně narušila.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jaroslav Plašil napdá slovenského fotbalistu Vitteka.

Článek

Petr Čech2-

Lehké centry snadno chytal. Ve 21. min. se nenechal překvapit dělovkou Hološka, která těsně před brankářem skočila. Výborně zneškodnil střílený centr Vitteka.

Zdeněk Grygera4

Za zbytečný faul na půlce viděl žlutou kartu. Byl nepřesný v rozehrávce, útok příliš nepodpořil. I proto, že ho spoluhráči mnohdy opomíjeli. Chyběla mu rychlost, od protihráčů byl daleko.

Tomáš Sivok3

Ve vzduchu bezchybný. Všechny vysoké míče skvěle odvrátil. Při rohu v 58. min. hlavičkoal těsně vedle. Po hodině hry z uctivé vzdálenosti sledoval gólový centr Vitteka.

Michal Kadlec 4

Jistým výkonem ve vzduchu držel Slováky na distanc, nebál se zapojit do rozehrávky. Hned v úvodu 2. půle váhavě kontroloval míč do autu a vyrobil roh pro Slováky. Po hodině hry nepokryl skórujícího Šestáka.

Marek Jankulovski3-

Na levé straně se snažil o podporu útoku, ale míče z jeho kopaček neměly pokaždé potřebnou přesnost. V defenzivních soubojích byl často pozdě. Jeho výbornou střelu po standardní situaci ve 40. minutě domácí obrana zablokovala. Po přestávce měl podíl na gólu Šestáka, když se špatně zajistili s Kadlecem.

Tomáš Hübschmann2-

Skvěle odebíral míče. Slováci jeho prostorem nemohli projít. Byl důrazný. Ale ve 37. minutě se kolem něj Weiss protančil k velmi nebezpečnému centru. Po přestávce kazil.

Jiří Štajner4-

Snažil se, ale jeho přihrávky neměly přesnost, při bránění byl nedůrazný. Ve 40. minutě mohl rozhodnout, ale ve výborné pozici pálil z deseti metrů mimo. Po akci Necida zachoval chladnou hlavu a nahrál lépe postavenému Pudilovi. Vše zhatil nerozhodností při rozehrávce v 72. min., po níž Slováci získali míč a následně vytěžili penaltu. Nebyl pro Slováky nebezpečný.

Jaroslav Plašil2-

Ve středu zálohy navázal na výkon z přípravného utkání s Belgií. Nabízel se, neustále byl v pohybu. Rozděloval míče, současně byl i důrazný při bránění. Většina jím rozehraných standardních situací byla nebezpečná. Výborný výkon totálně zničil zbytečným penaltovým faulem na Zabavníka.

David Jarolím3

S Hübschmannem a Plašilem se nemohl srovnat. Dost míčů pokazil, ale také mnoho útoků soupeře přerušil. Ve srovnání s Hamburkem nemohl najít svojí roli. V soubojích váhavý.

Daniel Pudil1

Nejlepší hráč na hřišti. V nenávistné atmosféře chladnokrevně srovnal na 1:1. Už v 6. minutě velmi nebezpečně pálil. S kuráží se pouštěl do soubojů se Škrtelem, rychlostí dělal obraně Slovenska problémy.

Jan Koller4

Sklepával míče pro spoluhráče. Při hlavičkových soubojích měl na zádech neustále jednoho ze Slováků. Při napadání byl na hrotu příliš osamocený. Na těžkém terénu měl špatný pohyb.

Milan Baroš1

Hned po střídání poslal do brejku Pudila. Rychlostí narušoval obranu soupeře a ve správný čas naběhl po Plašilově rohu k zadní tyči a hlavou srovnal.

Tomáš Necid2

Předvedl famózní sólo před vyrovnávací brankou, kdy zesměšnil dva protihráče. Snažil se i ve zbytku utkání, ale do další šance už se nedostal.

Václav Svěrkoš

Nehodnocen. Hrál příliš krátce.

                           

Reklama

Související témata: