Hlavní obsah

Náš nejlepší zápas, chválil Čech, ale zklamaný Koller definitivně končí

BRATISLAVA

Zklamání nemohli zastřít, protože na Slovensko si čeští fotbalisté přijeli pro tři body. Odvážejí jen jeden, na druhé straně však potvrdili sílu obrozeného mužstva, protože dokázali dvakrát smazat náskok soupeře. „Byl to náš nejlepší zápas v této kvalifikaci. Ani za nepříznivého vývoje skóre jsme se nezlomili a hráli si to svoje,“ vyzdvihl kapitán týmu Petr Čech.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Čeští fotbalisté oslavují gól Daniela Pudila (uprostřed).

Článek

V Bratislavě se znovu potvrdilo, jak může čeká reprezentace litovat zpackaného začátku kvalifikace. „Kdybychom hráli dříve takto, tak jsme určitě v tabulce někde jinde,“ přidával se ke kapitánovi útočník Milan Baroš, který přišel na hřiště jako žolík a vyrovnal na konečných 2:2.

Vystřídal Jana Kollera, který oznámil, že v národním týmu končí. „Zápasem jsem se doslova protrápil. Cítil jsem formu, ale ukázalo se, že na mezinárodní fotbal už nestačím. Jsem zklamaný z vlastního výkonu, takže končím a zítra se vracím domů. Nemám sílu pokračovat, nechci zabírat místo mladším,“ láteřil zdrcený Dino.

První gól hostujícího celku vstřelil hráč, který se v základní sestavě objevil trochu překvapivě. „Moc jsem v to nedoufal, ale v průběhu srazu jsem vycítil, že bych hrát mohl. Před mým gólem výborně kombinovali Necid se Štajnerem a já se už jen soustředil, abych se trefil. Bod je ale málo, my jsme potřebovali vyhrát,“ připomínal Daniel Pudil.

Teď už se upínají jen k baráži

Šance na postup pořád žije, chce to však porazit co nejvyšším rozdílem San Marino a pak i Polsko a Severní Irsko. „Pokud doma třikrát vyhrajeme, tak věřím, že druzí skončíme a baráž si zahrajeme. Pokud jde o středeční zápas se San Marinem, někdy to není lehké takovému soupeři nasypat co nejvíc gólů. Potřebujeme to však, protože skóre může nakonec rozhodovat,“ řekl Baroš.

Postupovým teoriím samozřejmě nahrála remíza Polska se Severním Irskem. „Škoda naší remízy, hrát ještě o chvíli déle, tak jsme vítězný gól asi dali. Teď se musíme soustředit na San Marino, dostat ho rychle pod tlak a dát brzy góly,“ přizvukoval Barošovi brankář Čech.

Slováci mají nahráno, a tak remízu brali. „Je spravedlivá, i když jsme dvakrát vedli. Fyzicky těžký zápas nás čeká i ve středu v Severním Irsku, kde na nás spustí centry. Snad nám vyjdou nějaké brejky, k nimž jsme se proti Čechům moc nedostali,“ doufá autor prvního gólu Stanislav Šesták.

Reklama

Související témata: