Hlavní obsah

Gólman Mucha proti Čechům prožil nejtěžších patnáct minut kariéry

Jedním z hlavních důvodů, proč čeští fotbalisté nedokázali v sobotním utkání kvalifikace MS porazit Slovensko, byl brankář Ján Mucha. Několika zákroky podržel domácí tým již v úvodu za bezbrankového stavu a v závěru pak udržel alespoň bod za remízu 2:2, která nadále udržuje Slovensko blíže k postupu. Gólman Legie Varšava po utkání přiznal, že závěr zápasu byl nejtěžšími 15 minutami jeho kariéry.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jiří Štajner před slovenským brankářem Muchou

Článek

Češi si v závěru utkání vytvořili velký tlak, ovšem na více než srovnání na 2:2 nedosáhli, přestože domácí hráli bez vyloučeného Marka Hamšíka. "Proti Čechům to byl velmi náročný duel a hlavně v závěru, kdy minuty vůbec neutíkaly. Hrát čtvrt hodiny o deseti proti tak kvalitnímu soupeři nemůže být jednoduché. Důležité je, že jsme to ubránili, ale bylo to nejtěžších patnáct minut mé kariéry," řekl po zápase novinářům Mucha. "S trochou štěstí jsme mohli vyhrát, ale i prohrát. S remízou jsme proto spokojeni," dodal.

Jednomu z nejlepších brankářů polské ligy bylo hodně horko již v úvodu utkání, ve kterém měli Češi hned několik standardních situací. "Na začátku jsme byli pod tlakem. Češi nás zavřeli před naším vápnem a prvních deset minut bylo opravdu těžkých. Hlavně na soustředění," prohlásil Mucha, který ocenil hru českých útočníků. "Češi všechny útoky řešili přes Kollera, který byl velmi nebezpečný. Po příchodu Baroše byli ale ještě nebezpečnější. Hrál velmi dobře a oni toho dokázali využívat," dodal.

Šesták: Remíza je spravedlivá

Zatímco Mucha byl s remízou spokojený, střelec úvodní branky Stanislav Šesták litoval, že Slovensko neudrželo vedení. "Výsledek je lepší pro nás než pro Čechy, protože máme více bodů, ale chtěli jsme vyhrát. Na druhou stranu ale musím říct, že remíza je spravedlivá," prohlásil útočník Bochumi, který s pěti góly patří mezi nejlepší střelce celé kvalifikace.

K remíze prý dopomohlo i to, že sudí Övrebö podle Šestáka nesprávně vyloučil Hamšíka po druhé žluté kartě. "V zápase bylo několik horších zákroků, které sudí nepotrestal. Marek fauloval, o tom není pochyb, ale byl při tom čelem k hráči. Rozhodčí navíc věděl, že několik minut předtím Markovi už žlutou kartu ukázal. Myslím, že to využil, aby vykompenzoval pokřiky 'ruka, ruka' z průběhu zápasu," kritizoval Šesták.

Nesouhlasil ani s názory českých fotbalistů, že Slováci ochotně padali. "Hráli jsme normální tvrdý fotbal stejně jako oni. Nevyhráli, proto jsou nervózní a hledají výmluvy," dodal.

Podobně se vyjadřoval i důrazný stoper a nejlepší hráč Slovenska posledních dvou let Martin Škrtel. "Ať se radši soustředí sami na sebe a nehodnotí ostatní. Sami velmi často padali, filmovali a běhali za rozhodčím žadonit o faul nebo kartu. A když sudí náhodou pískl proti nim, tak po něm vystartovali. Nevím, co si o nich mám myslet," uvedl Škrtel pro server pravda.sk.

Reklama

Související témata: