Hlavní obsah

Dříve jsme ztráceli hlavu, teď jdeme za svým, kvituje kapitán Čech

BRATISLAVA

Litoval remízy i penalty, k jejímuž zneškodnění mu chyběl jen kousek. Jinak však mohl být Petr Čech po utkání na Slovensku spokojený. Kapitán fotbalové reprezentace dokonce prohlásil, že je na mužstvo pyšný. „Ukázali jsme sílu. Byl to náš nejlepší zápas v této kvalifikaci,“ vyzdvihl brankář poté, co národní tým dvakrát smazal náskok Slováků.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Petr Čech a Michal Kadlec po utkání na Slovensku

Článek

Bitva na Tehelném poli skončila smírem, což v postupových kalkulacích více vyhovuje Slovákům.

Je to škoda. Hráli jsme dobře a zasloužili si vyhrát víc než soupeř. Byl to náš nejlepší zápas v této kvalifikaci.

Pro oživení postupových nadějí jste však potřebovali vyhrát.

Je to komplikace, ale pořád jsme ve hře. Také díky remíze Poláků se Severními Iry. Postup nemáme ve svých rukou, ale hrajeme ještě o devět bodů. A když je uděláme, tak se uvidí, kam nás to zanese. Šanci pořád máme.

Zdá se, že pod trenérem Haškem má mužstvo sílu.

Určitě. Nesložili jsme se, i když jsme dvakrát prohrávali. To bylo od nás skvělé. Hrát ještě o dvě, tři minuty déle, byli jsme schopní zápas otočit, protože vítězný gól bychom asi dali.

Proč to nešlo v začátku kvalifikace?

Teď už zase máme sílu. Ve špatné situaci jsme táhli za jeden provaz, nepanikařili jsme, nezabalili jsme to. Šli jsme si za svým cílem. To se nám dřív nedařilo. Když jsme dostali gól, ztratili jsme hlavu a chtěli to zlomit silou. Teď jsme dodrželi, co jsme si řekli. A to se nám vyplatilo.

Přitom v době narůstajícího tlaku jste podruhé inkasovali, tentokrát z penalty.

Byla hodně přísná. Zareagovali jsme ovšem perfektně, vyrovnali a dostali je pod tlak. Bohužel už remízu ubránili. Teď jsme zklamaní, ale těší mě, že jsme to nezabalili. Jsem pyšný na to, jak jsme zápas odehráli.

Zdálo se, že moc nescházelo, a mohl jste Hamšíkovu střelu z pokutového kopu vyrazit.

Myslím, že mi chyběl tak centimetr, abych změnil směr míče a vyrazil ho na tyč. Ale kopnul to moc dobře, nedosáhl jsem na to.

Říkáte, že penalta byla přísná. Na norského sudího Övrebo jste si stěžovali také s Chelsea, když vás poškodil v semifinále Ligy mistrů proti Barceloně...

Rozhodčí je zkrátka pánem na hřišti. Proti Barceloně penalty neodpískal, proti nám teď ano. Po zkušenostech z klubu nebudu k rozhodčímu nic říkat.

Jako kapitán jste však s Norem mluvit mohl, ne?

Diskuse nemají cenu. Penaltu odpískal, je to jeho styl. Podobně řídil zápas i v Lize mistrů. Každý rozhodčí je nečitelný. Když je atmosféra zápasu klidná, tak hru pouštějí. A pak za stejný zákrok faul odpískají. Také Övrebo hru hodně pouští, pak najednou přijde karta jako blesk z čistého nebe. To je jeho styl.

Protestoval jste po zápase?

Podal jsem mu ruku a řekl, že penalta byla hodně přísná. On na to nereagoval. Drogbovi v Lize mistrů taky nic neřekl...

Teď to chce ve středu porazit San Marino vysokým rozdílem.

Musíme se soustředit, dostat San Marino rychle pod tlak a dát brzy góly. Skóre může být hodně důležité.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články