Hlavní obsah

Zklamání se mísilo s nadějí, popsal náladu po Slovensku Hübschman

KROMĚŘÍŽ

Jako směsici zklamání a nadějí popsal v pondělním on-line chatu Sport.cz náladu v kabině reprezentačního týmu po zápase na Slovensku Tomáš Hübschman. Legionář z ukrajinského Šachtaru Doněck se do národního celku vrátil po dlouhé absenci a v sobotním zápase kvalifikace fotbalového mistrovství světa 2010 nechyběl na Slovensku v základní sestavě.

Foto: Karel Felt, Právo

Tomáš Hübschman běhm on-line chatu Sport.cz

Článek

V sobotním večeru v Bratislavě ve veledůležitém kvalifikačním duelu s Weissovým týmem mu trenér české reprezentace Hašek důvěru dal a Hübschman si počínal perfektně. Byl to pro něho křest ohněm. Nebo spíše obnovený křest, protože Tomáš Hübschman, který mimochodem oslavil osmadvacáté narozeniny v pátek v předvečer zápasu se Slovenskem, se národního mužstva vrátil po čtyřech letech s dvaceti starty na kontě.

„Pocit ze svého výkonu jsem měl docela dobrý, i když se našly věci, které jsem mohl řešit lépe. Vždy se dá něco zlepšit, takže stoprocentně spokojen jsem nebyl. Já jako hlavní hodnotím výkon a výsledek mužstva a ten bohužel nebyl takový, jaký jsme chtěli,“ uvedl Hübschman, který stále věří v postup na šampionát. „Šance vidím reálně. Pokud zvládneme všechny tři zápasy, budeme mít šanci na baráž,“ doufá fotbalista, jehož potěšil velký počet fanoušků na tréninku reprezentace v Kroměříži.

Někteří čeští fotbalisté po sobotním duelu nemohli přijít na jméno přemotivovanému stoperu soupeře Škrtelovi. Tomáš Hübschman se s ním také střetl. „Dostal jsem se s ním do kontaktu, ale až po zápase, kdy jsem s ním mluvil. Nepřišlo mně, y byl nějaký agresivní, nebo že by byl proti Čechům nějaký zaujatý. V zápase, který byl vyhecovaný, asi ne vždy udržel nervy na uzdě, takže nějaké ostřejší slovo padlo a k nějaké výměně názorů došlo. V době, kdy jsem s ním mluvil, byl absolutně v pohodě.“

Na Ukrajině žil dlouho v zapomnění, i když se Šachtarem sbíral pravidelně vavříny nejen v tamní lize, ale i na evropské pohárové scéně. Ostatně, v uplynulé sezóně dokonce Doněck vyhrál vůbec poslední ročník Poháru UEFA, který se hrál a o evropský Superpohár se utkal s Barcelonou. Nepochodil, v prodloužení prohrál, ale i tak to byl úspěch převeliký. „Zápas proti Barceloně byl super, stejně jako zápasy ve skupině, které jsme loni v Lize mistrů hráli,“ zavzpomínal na nedávný duel Hübschman.

Bývalý sparťan je na Ukrajině spokojený. „V Šachtaru mám ještě dva roky smlouvu, kterou bych chtěl dodržet a pak uvidíme, co bude po dvou letech. Jestliže Šachtar přijde s nabídkou, určitě zůstanu, protože jsem tam spokojený,“ přiblížil své plány čerstvý otec syna Tomáše. Hübschman má korektní vztahy s bývalým trenérem reprezentace Brücknerem, v dobrém vzpomíná i na ex-kouče Sparty Hřebíka. „Hodně mně pomohl. Hlavně po návratu a nevydařeném začátku ve Spartě.“

Reklama