Hlavní obsah

Koleno, koleno, gól! Slovenský zlepšovák na Čecha

dos, zpSport.cz

Důvodů, proč slovenská fotbalová reprezentace v kvalifikaci mistrovství světa 2010 stále uniká české o sedm bodů, je samozřejmě víc. Patří k nim i skutečnost, že trenér Weiss našel střelce pro klíčové vzájemné duely. Stanislav Šesták otevřel skóre jak v dubnu na Letné, tak v sobotu na Tehelném poli.

Článek

Není moc fotbalistů, kteří by se mohli chlubit tím, že Petru Čechovi dávají gól pokaždé, když proti němu nastoupí. Útočník Stanislav Šesták takovou bilanci má, v kvalifikaci překonal českého brankáře v obou zápasech. „Nemohu tvrdit, že znám recept na Petra Čecha. Jsou to takové divné góly, takže možná i proto nestačil včas reagovat a uplatnit své velké brankářské umění,“ řekl hráč Bochumi pro Sport.cz.

Zatímco na Letné se trefil do protipohybu a „mrtvého bodu“ brankáře, v Bratislavě si naběhl na přetažený Vittekův centr a propasíroval míč do sítě hodně kuriózně. „Balón se dostal do branky přes obě moje kolena. Jinou možnost jsem už neměl, musel jsem to tam prostě dotlačit. Jak říkám, to jsou moje góly, pro nás ovšem velmi důležité,“ usmíval se Šesták.

Jeden ze slovenských hrdinů zápasu opouštěl hřiště v 82. minutě a Čechům se brzy poté podařilo vyrovnat. „Barošův gól jsem ani neviděl. Už jsem seděl na lavičce a při rohu všichni přede mnou vstali. Mrzí mě, že jsme dostali gól ze standardky, tam jsme to měli mít lépe zorganizované,“ líčil Šesták.

Vyloučený Hamšík v závěru trpěl

Druhý gól Slováků vstřelil z penalty Hamšík, dvě minuty poté se však nechal vyloučit a Češi se nadechli k mohutnému náporu. „Mrzí mě, že jsme nevyhráli. A vyčítám si to vyloučení, protože pak to měli chlapci na hřišti těžké,“ sypal si Marek Hamšík popel na hlavu. „Hodně jsem pak pod tribunou trpěl, když jsem tam sledoval konec zápasu,“ dodávala hvězda Neapole.

Hamšík tak bude Slovákům chybět ve středečním utkání v Severním Irsku. „Přitom tam půjde o hodně, hlavně na Iry se teď musíme dívat nejvíc, šlapou nám na paty. Na mistrovství se ještě zdaleka nevidíme, je to pořád otevřené,“ uvědomoval si, jak moc mužstvu zavařil.

Slováci odletěli do Belfastu již v pondělí a připravují se tam na další fyzicky náročný duel. „Irové budou centrovat ze všech stran, podobně jako Češi při našem oslabení. Doufám, že se dostaneme více do brejků. To nám v sobotu moc nevycházelo, protože jsme museli plnit hodně defenzivních úkolů. Museli jsme hlavně bojovat,“ vrátil se Šesták ještě naposledy k derby.

Reklama

Související témata: