Hlavní obsah

Rosický už není spasitelem, proto proti San Marinu nejspíš hrát bude

KROMĚŘÍŽ

Před cestou ke kvalifikaci do Bratislavy se kolem Rosického točilo všechno. A u Dunaje zrovna tak, neboť se mlžilo, vypouštěly se dezinformační zvěsti mající zmást tábor protivníka, blufovalo se. A dokonce tak úspěšně, že trenér Slováků Vladimír Weiss ještě v sobotním podvečeru cestou na stadión věřil, že zraněný legionář z Arsenalu za českou reprezentaci po dvou letech na Tehelném poli nastoupí. Před duelem se San Marinem je situace jiná, neboť Rosický už není pro Haškův výběr spasitelem. A proto zřejmě nastoupí...

Foto: Michaela Říhová, Právo

Tomáš Rosický seděl v Bratislavě na tribuně, ve středu by však proti San marinu nastoupit měl.

Článek

"Já a spasitel? Nejdříve bych potřeboval spasit já sám," naznačil Rosický už před zápasem, že s místem v sestavě nepočítá. Však ho také u Dunaje trenér Hašek poslal na tribunu, neboť si moc dobře uvědomoval, jaké riziko by na sebe bral, kdyby Rosického postavil. „Po dvou letech do tak ostrého a agresivně vedeného zápasu hraného na krev? Do takového rizika jsme jít nemohli! Proto jsme vůbec nepřemýšleli, že by zůstal třeba jen na lávce,“ zdůvodňoval trenér a přiznal, že na téma Rosický s trenérem Wengerem před zápasem i po něm telefonoval.

Riskovat nechtěl trenér, ani doktor

Teď v Kroměříži, kde jeho výběr našel azyl před dalším zápasem proti San Marinu, je situace jiná. „Jeho zdravotní stav se lepší den ode dne, takže je možné, že nastoupí. Zvláště, když od Tomášova svalového zranění uplynulo přesně pět týdnů,“ naznačuje Ivan Hašek, že po dvou letech by Tomáš Rosický v sestavě národního mužstva zase figurovat mohl.

„Už před zápasem na Slovensku byl v celkem dobrém stavu, ale vzhledem k závažnosti zápasu jsme opravdu nechtěli riskovat. Zvláště, když jeho stav se pomalinku lepší, takže je skutečně možné, že ve středu hrát bude. A to přesto, že při některých pohybech sval ještě cítí. Sám je však odhodlán do utkání nastoupit, takže se rozhodneme na poslední chvíli,“ dával Rosickému naději i lékař národního týmu Petr Krejčí.

Z nemocnice s povzbudivými zprávami

Povzbudivé zprávy měl ale nejen pro Rosického, pozitivní informace deklamoval i trenérovi. Zvláště poté, co se vrátil se Sivokem a Kadlecem z kroměřížské nemocnice, kam oba hráče odvezl na důkladné vyšetření.

„Plašil si přivezl z Bratislavy „koňara“, sval ho bolí, ale vyšetření  na ultrazvuku v nemocnici neukázalo ani prasklinu, ani krvácení do svalu, takže úlevy v tréninku a odpočinek postačí, aby se dal za dva dny dohromady. Sivok si natáhl vnitřní postranní vaz v koleně, po léčbě a intenzivních rehabilitačních procedurách se však i jeho stav výrazně zlepšil, takže k dispozici bude zcela určitě,“ referoval Petr Krejčí Haškovi.

Kadlec si doma zahraje

Nejhůře vypadala situace kolem Michala Kadlece, pro něhož by byla případná absence v Uherském Hradišti o to bolestivější, že by musel vynechat utkání, které se hraje u nich doma. Vždyť z Uherského Hradiště pochází a na Slovácku je doma.

„Na Teheleném poli mě ve druhé půli sestřelil Hološko a ještě mi přisedl nohu. Mám to místo zduřelé, ale lepší se to. Táta mě hned po příjezdu do Kroměříže odvezl k fyzioterapeutovi Zdeňkovi Novotnému, který je vyhlášený v tomto kraji. Doma musím hrát, i kdybych měl obě nohy zlámané,“ vykládal Kadlec, ale vyšetření v kroměřížské nemocnici se samozřejmě nebránil.

„Kadlec utrpěl zranění dolní části bérce, rentgen zlomeninu lýtkové kosti vyloučil, otok zmizel, v pondělí může při tréninku vyklusávat a do středy ho dáme dohromady, takže doma hrát může,“ uklidnil trenéra i samotného Kadlece doktor Krejčí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články