Hlavní obsah

Němci se rozplývají nad výkonem českých lvíčat

BERLÍN

Češi působili sehraněji, Němcům ale chyběla i potřebná dávka štěstí. Tak dnes německý tisk hodnotí úterní kvalifikační utkání hráčů do 21 let, v němž český výběr ve Wiesbadenu překvapivě porazil favorizované domácí fotbalisty 2:1. Suverenitou podle komentátorů neoplýval ani anglický rozhodčí, jenž nařídil rozhodující pokutový kop proti Němcům, kteří se po prohře musejí obávat o postup na evropský šampionát a tím i na olympijské hry 2012 v Londýně.

Článek

Deník Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) označil utkání s Čechy za první zatěžkávací zkoušku pro německý výběr. Po porážce v hesenské metropoli se obhájci titulu musejí o postup z páté skupiny kvalifikace pro mistrovství Evropy 2011 v Dánsku strachovat.

Zato bilance Čechů působí podle listu po čtyřech vítězných utkáních na počátku sezóny impozantně. "Češi působili sehraně, statně, jistě v kombinacích a nebezpečně před bránou," napsal deník.

Tisk si všiml především aktivního Hlouška

Vyzdvihl především výkon dynamického slávisty Adama Hlouška, jenž přihrál Milanu Rabušicovi na první gól. "Na Němcích naopak bylo znát, že nově zformované mužstvo musí nejdřív srůst," poznamenal jeden z největších německých listů.

Všechno, jenom ne suverénní byl prý anglický sudí Stuart Attwell, jenž po zatahání Hlouška za dres vyloučil domácího Celozziho a nařídil penaltu, kterou v 70. minutě proměnil znovu brněnský útočník Rabušic. "Jeho druhá trefa na 2:0 rozhodla střetnutí ve prospěch celkově výrazně lepšího mužstva," konstatoval FAZ a uzavřel, že druhá "darovaná" penalta, tentokrát ve prospěch německého týmu v nastaveném čase, už nemohla na porážce nic změnit.

Fotbalový magazín Kicker na svých internetových stránkách napsal, že oba týmy zpočátku hrály opatrně, obranné řady byly dobře zformované a soupeřům nenechávaly volný prostor. S přibývajícím časem však měla více ze hry "lvíčata", která se v 21. minutě ujala vedení. Po přestávce si vytvářel tlak i německý tým, ale podle Kickeru mu chyběl i nezbytný kousek štěstí v koncovce. Podle bulvárního Bildu se však němečtí mistři Evropy nedostali po celý zápas pořádně do hry.

Reklama

Související témata: