Hlavní obsah

Dovalil si po vítězství nad Německem libuje: Výhra je zasloužená

Vstup do kvalifikačních bojů jako z pohádky zažívají fotbalisté jednadvacítky. Kouč Jakub Dovalil dokázal se svými svěřenci zvítězit ve všech čtyřech dosavadních zápasech. V úterý navíc dokázala česká lvíčata uspět na horké německé půdě. „Panuje spokojenost, vždyť jsme navíc tři ze čtyř zápasů hráli venku,“ těší Dovalila.

Článek

Jak zhodnotíte výhru nad mistry Evropy Němci na jejich půdě?

Tak jako na tiskovce těsně po zápase. Měli jsme výborných prvních třicet minut, ovládli jsme hru, dali krásný gól. Ve druhé půli Němci přeskupili řady, ale i potom jsem odehráli velmi dobrý zápas a naše výhra je zasloužená! Důležitým momentem byla penalta a vyloučení německého hráče, tedy dvojí velký trest najednou. Závěr byl trochu hektický…

Zápas rozhodl Michal Rabušic. Byl to záměr, že v Jablonci nebude hrát od začátku a ve Wiesbadenu ano?

Pro Michala to bylo určitě těžké, protože v podstatě zřídil gólem výhru na Islandu a proti Severním Irům od začátku nehrál. Hrálo se v Jablonci a chtěli jsme dát přednost útočnému duu Hloušek a Vošahlík s očekáváním, že budou na domácí hřiště zvyklí. A myslím, že se to i povedlo.

Ve skupině má jednadvacítka už dvanáct bodů ze čtyř zápasů, to je opravdu skvělý start, že?

Určitě, ale chceme to ještě potvrdit v listopadu v Severním Irsku. Ale panuje spokojenost, vždyť jsme navíc tři ze čtyř zápasů odehráli venku!

O jednadvacítkách se říká, že mladíci mají ještě výkyvy ve výkonnosti. Ale co říci na to, že Severní Irsko, které podalo v pátek v Jablonci dobrý výkon, prohrálo doma 2:6 s Islandem?

Teď momentálně nemáme informace, co za tím stojí, ale ten výsledek je minimálně k zamyšlení…

Vraťme se k Němcům, překvapili něčím?

Byli jsme na ně připraveni. Možná se trochu projevila známá poučka, že po posvícení bývá půst. Není jednoduché navázat na titul. Přišel nový trenér, obměnil se částečně kádr, trochu jsem čekal, že budou nějaký čas budovat nové mužstvo.

Přitom v základní sestavě bylo hned několik hráčů, kteří pravidelně nastupují v bundeslize

Kvalita tam určitě je, byli trochu pod tlakem, protože potřebovali vyhrát doma. Ale oni se ještě ukáží…

Už v pátek 11. září je potřeba odeslat na FIFA nominaci 21 hráčů na MS dvacetiletých v Egyptě. Jistě potěší, že většina základní jedenáctky jednadvacítky může do Egypta jet?

Vyšlo to hezky. Byly před námi dvě výzvy a mohlo se klidně stát, že pokud bychom nerozjeli dobře kvalifikaci jednadvacítek, promítlo by se to do nálady kádru pro Egypt a mohly být problémy i tam a bylo by vše pryč. Vždyť až na Suchého, Gecova a Hlouška všichni ze základu z Německa mohou jet! Teď máme klid a můžeme se soustředit na Egypt, kde bychom rádi postoupili ze skupiny.

Ale nebude to jednoduché, o Brazílii není třeba hovořit, ale například Kostarika s ní dokázala nedávno remizovat a Austrálie se chytá a má dobré výsledky.

Bude hodně záležet na tom, jak uspějeme v prvním utkání právě s Austrálií. Už jsme ji viděli, ještě se chystáme ji shlédnout příští týden na Kypru, kde hraje s USA a Trinidadem a Tobagem. Potřebujeme poznatky, Brazílii a Kostariku uvidíme živě na místě.

Reklama

Související témata: