Hlavní obsah

Fotbalová dvacítka si začátek pobytu v Egyptě pochvaluje

Čeští fotbalisté do 20 let za sebou mají první noc v dějišti světového šampionátu v Egyptě. Trenér Jakub Dovalil si zatím prostředí pochvaluje. Hotel i tréninkové plochy v Port Saídu, kde mladíci rozbili svůj stan, jsou na slušné úrovni.

Článek

"První dojmy jsou tak nějak celkem v pohodě. Cesta proběhla bez větších zádrhelů, letadlo přiletělo na čas. Včerejší den byl vyplněný hlavně organizačními starostmi, večer jsme místo tréninku šli na procházku," řekl ve čtvrtek ČTK Dovalil.

Po organizační stránce zatím Češi nemuseli řešit žádný zásadní problém. "Je to ten klasický arabský svět. Chvíli jim něco déle trvá, ale přijeli jsme s dostatečným předstihem, takže zatím spokojenost," pokračoval Dovalil.

S týmem už ve čtvrtek dopoledne vyzkoušel i tréninkové plochy v Port Saídu, které vzbuzovaly zřejmě největší obavy. "Jsou tady dvě tréninková hřiště. Nedá se rozhodně říct, že by to byla nějaká katastrofa. Přece jen je to mistrovství světa. Hřiště jsou příjemná, v poměrně dobrém stavu. Udělali pokrok, uvidíme, v jakém stavu bude hlavní hřiště," uvedl Dovalil.

Všichni hráči zdraví

Radost mu dělá i zdravotní stav mužstva. "Všichni kluci jsou v pořádku. Dnes jsme poprvé trénovali, nikdo si na nic nestěžoval. Jinak jsme u moře, je asi třicet stupňů," přiblížil trenér.

Veskrze pozitivní dojmy má také z hotelu, kde výprava bydlí. "Ubytování je takové, jaké jsme očekávali. Je to typický egyptský hotel. Myslím si, že se nám podařilo zajistit jídlo na odpovídající úrovni. Je tu posilovna, bazén, není to žádná katastrofa," podotkl Dovalil.

Ve městě prý zatím atmosféra šampionátu nebyla příliš cítit. "Nepotkali jsme nikoho jiného než Kostariku, na hlavním stadiónu jsme ještě nebyli. Viděli jsme nějaké vlajky, uvidíme, jaká bude realita na zápasech," dodal kouč, jehož tým se už koncentruje na úvodní nedělní duel s Austrálií. V dalších utkáních se Češi, kteří obhajují senzační stříbro z Kanady, střetnou s Brazílií a Kostarikou.

Reklama

Související témata: