Hlavní obsah

Zatímco Slovensko šílí a kvalifikace byla vyprodána za 232 sekund, v Česku zájem není

PRAHA

Nebetyčný rozdíl. Zatímco sousední Slovensko šílí, takže vstupenky na fotbalovou kvalifikaci své reprezentace se Slovinskem skoupili fanoušci za 232 sekund, v Česku není o poslední dva duely Haškova týmu proti Polákům a Irům přílišný zájem. Termín objednávek na zápasy v Edenu a na Letné musel být posunut až do nedělního večera.

Článek

Fotbalové Slovensko se vznáší na vlnách fotbalové euforie, neboť Weissův výběr má cestu dna světový šampionát na dosah. Stačí mu uhrát 10. října na bratislavském Tehelném poli se Slovinskem alespoň bod a je v Africe. Proto žádný div, že o rozhodující duel byl u našich sousedů enormní zájem.

Vstupenky se měly začít prodávat prostřednictvím internetu už ve středu od 12 hodin, jenže zájem byl tak obrovský, že se server totálně zhroutil. Čtyřiadvacet hodin trvalo bratislavským počítačovým technikům, než ho uvedli v život. Ve čtvrtek se začínalo nanovo a za 232 sekund bylo přes patnáct tisíc vstupenek určených pro fanoušky rozprodáno. Každý zájemce si přitom mohl objednat jen čtyři vstupenky!

„Na webovém serveru jsme měli 675 526 přístupů,“ informoval ředitel Šport Progresu Boris Šimonič, jak obrovský zájem byl o virtuální vstupenky na zápas se Slovinskem. Mít Tehelné pole stotisícovou kapacitu, bylo by vyprodané! Takhle jsou fanoušci krajně rozhořčeni. Jednak z toho, že server zkolaboval, hlavně však z toho, že z téměř pětadvacetitisícové kapacity Tehelného pole se na ně dostalo jen 16 tisíc lístků. Zbytek si totiž svaz ponechal pro sponzory a své partnery.

Jiná situace

To v Česku je před říjnovými zápasy s Polskem a Irskem situace jiná. Jarní kvalifikace se Slovenskem vyprodána nebyla a jak se zdá, ani v závěrečných dvou utkáních kvalifikace nebude na Letné, kde se hraje v sobotu 10. října s Polskem, a v Edenu, kam přijede 14. října Severní Irsko, plno.

„Zatím je prodáno přes polovinu vstupenek,“ netají mluvčí fotbalového svazu Petr Svěcený, že zájem zůstává za očekáváním. Zároveň apeluje na fotbalové fanoušky, aby přišli a národní mužstvo v rozhodujících kvalifikačních bitvách podpořili.

I proto byl prodloužen termín pro zakoupení vstupenek prostřednictvím internetu, které si můžete objednat na webové adrese svazu, až do neděle do 20 hodin.

Reklama

Související témata: