Hlavní obsah

Přál bych si, abych baráž vůbec hrál. A je mi úplně jedno s kým, svěřil se Ivan Hašek na Sport.cz

Nevyhýbal se žádné otázce. Pár minut poté, co šéf českého fotbalu a reprezentační trenér v jedné osobě Ivan Hašek vyřkl nominaci svých dvaceti vyvolených na kvalifikační duely s Polskem a Severním Irskem, usedl k počítači a v on-line chatu odpovídal na otázky čtenářů Sport.cz. Ke zmiňované nominaci a překvapivému povolání tří debutantů, k rozhodujícím kvalifikačním bitvám, ale i k situaci v českém fotbale.

Foto: Milan Malíček, Právo

Předseda svazu a trenér reprezentace Ivan hašek odpovídal na otázky čtenářů Sport.cz

Článek

Samozřejmě že povolání tří debutantů Hlouška, Kušníra a Švece fotbalové fanoušky hodně překvapilo a zaskočilo. „Jsou to hráči, kteří mají odpovídající výkonnost a dobrou formu. Navíc je dlouhodobě sledujeme,“ vysvětloval, proč vsadil právě na ně.

Jedním dechem pak vyvracel podezření, že hráči Sparty a Slavie jsou v reprezentačním výběru až příliš preferovaní a že fotbalisty jiných ligových klubů přehlíží. „V širší nominaci na kvalifikační zápasy jsou však i hráči za dalších ligových klubů - Dočkal z Liberce, Klein a Mareš z Teplic, Rajnoch z Mladé Boleslavi, Limberský a Střihavka z Plzně, Škoda z Bohemians. Ze Sparty a Slavie jsou ale v nominaci i Janda, Šenkeřík, Suchý ze Slavie a Vacek ze Sparty,“ prozradil výčet náhradníků pro duely s Polskem a Severním Irskem.

V nich bude hodně spoléhat na momentální formu Milana Baroše, jemuž se v Galatasaray opravdu mimořádně daří. „Milan má v současné době vynikající střeleckou formu a obrovský potenciál, takže u něho další zlepšení může nastat,“ glosoval výkonnost vigantického kanonýra. Zároveň litoval, že nemohl do mužstva povolat Ujfalušiho. „Pro český fotbal je škoda, že se Tomáš vzdal možnosti reprezentovat,“ pravil Hašek, který věří, že jeho výběr kvalifikační zápasy s Polskem a Severním Irskem zvládne a druhý ve skupině skončí. Samozřejmě za pomoci Slováků, kteří musí porazit Slovince!

„V postup věřím, protože šance existuje a musíme se o ni rvát do poslední minuty v každém utkání. A protože ve střetnutí se Slovenskem jsme se sami mohli přesvědčit o síle slovenského fotbalu, věřím, že Weissovi svěřenci vyhrají i nad Slovinci. V euforii, v níž jsou, by to měli zvládnout,“ je přesvědčen trenér českého národního týmu.  O soupeři v případné baráži neuvažuje. „Já bych si strašně přál, abych baráž hrál. A je jedno s kým...“

Hašek se pro chatu se čtenáři nevyhýbal ani otázkám hýbajícím českým fotbalem. „Causu Bohemians řešíme a budeme se jí zabývat na příštím výkonném výboru. V nejbližší možné době zaujmeme jasné stanovisko,“ řekl třeba na okraj sporu dvou Bohemek. A jeho reakce na předražené vstupenky, jimiž chce Střížkov vyhnat v nedělním derby vyhnat pravověrné fanoušky klokanů ze Strahova? „Cenovou politiku neurčuje svaz, ale pořádající klub. Samozřejmě bychom chtěli, aby do budoucna nedocházelo k nějakým excesům a proto vyvoláme na ligovém shromáždění diskusi o cenách vstupenek. Nařízení UEFA je jasná - na jednotlivé zápasy se nesmí lišit ceny vstupenek do domácího a hostujícího sektoru, což musí kluby dodržovat,“ vysvětloval předseda svazu a potvrdil, že on v neděli na Strahově chybět nebude.

A pel mel z dalších Haškových odpovědí? Co třeba zavedení brankových rozhodčích i v českém fotbale? „Proboha ne,“ vyhrkl okamžitě. Personální čistka na Strahově? „Někteří lidé už nejsou zaměstnanci ČMFS,“ prozradil. On a fotbal? „Registačku mám v Černolicích, ale spíše kopu doma na záhonech,“ odpovídal v on-line chatu reprezentační trenér a předseda svazu v jedné osobě Ivan Hašek čtenářům Sport.cz.

Reklama