Hlavní obsah

Čech se na bitvu s Liverpoolem jen díval, Rosický slavil na hřišti

PRAHA

Jedni si o víkendu užili velkých vítězství, druzí se vzpamatovávají z nepříjemných ztrát. Jak už to tak bývá, fotbaloví reprezentanti dorazili do Prahy na sraz před kvalifikačním dvojzápasem s Polskem a Severním Irskem v rozdílné náladě ovlivněné výsledky jejich klubových celků.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Brankář Petr Čech na tréninku fotbalové reprezentace.

Článek

„Angličané“ mohou být v ráži. Brankář Petr Čech si sice po vyloučení ve Wiganu musel odsedět disciplinární trest, může ho však hřát důležitá výhra jeho Chelsea nad Liverpoolem. V týdnu navíc český gólman přispěl klíčovým zákrokem k vítězství 1:0 v Nikósii a zatím drží v Lize mistrů čisté konto.

„Na Kypru jsme se po zaváhání ve Wiganu dostali zpět na vítěznou vlnu, což nám před utkáním s Liverpoolem určitě přineslo více klidu a pohody,“ pochvaloval si gólman, který v Lize mistrů načal již svou sedmou desítku startů.

Ve stále lepší formě se po velkém návratu na hřiště představuje Tomáš Rosický. Jako by jeho spoluhráči z Arsenalu ctili, že český reprezentant slaví v den zápasu s Blackburnem 29. narozeniny, a svého soupeře rozdrtili 6:2. Rosický sice po rok a půl dlouhé pauze zatím nehraje celých 90 minut, proti Blackburnu však o sobě dával na hřišti náležitě vědět a potvrdil vzestup formy.

Trefil se jen Jarolím

Z nominovaných reprezentantů se o víkendu trefil jen David Jarolím. Kapitán Hamburku si proti Hertě Berlín připsal vítězný gól a jeho HSV si po osmi bundesligových kolech může dělat velké ambice na titul.

Několik šancí měl Václav Svěrkoš, ale za Sochaux se tentokrát netrefil ani z penalty. Týmy Milana Baroše a Jaroslava Plašila přišly o neporazitelnost, pořád to však není nic proti mizérii, kterou prožívá Marek Jankulovski v AC Milán nebo Tomáš Sivok v Besiktasu Istanbul.

Jak si o víkendu vedli Haškovi vyvolení
Brankáři:
Petr Čech (Chelsea) - Byl v trestu, takže na vítězný duel s Liverpoolem (2:0) se jen koukal.
Antonín Kinský (Saturn Ramenskoje) - V Tomsku dostal tři góly (1:3), jeden z nich byl z penalty.
Obránci:
Zdeněk Grygera (Juventus) - Přišel na hřiště až v 77. minutě, Stará dáma si v Palermu připsala první ligovou porážku (0:2).
Roman Hubník (Sparta) - Letenští hrají derby na Slavii až v pondělí.
Marek Jankulovski (AC Milán) - Nehrál a sledoval, jak jeho tým ztratil další body remízou 1:1 v Bergamu.
Ondřej Kušnír (Sparta) - Letenští hrají derby na Slavii až v pondělí.
Zdeněk Pospěch (FC Kodaň) - Ve čtvrtek porazil v Evropské lize "svou" Spartu a v neděli přispěl k výhře 2:1 nad Esbjergem.
David Rozehnal (Hamburk) - Jeho tým válí, on však v Berlíně nenastoupil.
Tomáš Sivok (Besiktas) - Hrál celý zápas, mistr se v utkání se slabým Denizlisporem (1:0) dočkal teprve druhého ligového vítězství.
Záložníci:
Tomáš Hübschman (Šachtar Doněck) - Těžký duel v Dněpropetrovsku skončil 2:2 a on k remíze přispěl akcí, která vedla k vyrovnávacímu gólu.
David Jarolím (Hamburk) - Po chybě brankáře dal kapitán do prázdné branky vítězný gól na hřišti Herthy Berlín (3:1) a HSV je jen o skóre druhý v tabulce za Leverkusenem.
Jaroslav Plašil (Bordeaux) - Do hry nezasáhl a jeho tým porážkou 1:3 v St. Etienne přišel o vedení v tabulce.
Daniel Pudil (Genk) - Hrál celý zápas, ale ani on porážku 0:1 na hřišti Standardu Lutych neodvrátil.
Tomáš Rosický (Arsenal) - Devětadvacáté narozeniny se mu vydařily, Kanonýři rozstříleli Blackburn 6:2. Rosa přihrál na gól a pár šancí měl sám.
Michal Švec (Heerenveen) - Proti Venlo hrál doma celý zápas a byl rád, že krajan Papadopulos v nastavení aspoň vyrovnal na 1:1.
Útočníci:
Milan Baroš (Galatasaray) - Ze hřiště odcházel v 69. minutě za bezbrankového stavu, Ankaragücü však v závěru udeřilo (3:0) a červenožlutí přišli na jeho půdě o neporazitelnost.
Adam Hloušek (Slavia) - Sešívaní hrají derby se Spartou až v pondělí.
Tomáš Necid (CSKA Moskva) - Proti Krasnodaru (4:0) se sice netrefil, během 68 minut strávených na hřišti však byl vidět.
Václav Svěrkoš (Sochaux) - Několik šancí nevyužil, zahodil i penaltu, jeho tým však nakonec Le Mans 1:0 porazil.
Jiří Štajner (Hannover) - Domácí si na Freiburgu smlsli 5:2, do velké kanonády se však gólově nezapojil.

Reklama