Hlavní obsah

Haškovi jde před klíčovými kvalifikačními duely o navození pohody. Samozřejmě vítězné!

PRAHA

Jedno je trenérovi Ivanu Haškovi před klíčovými kvalifikačnímu duely proti Polákům a Severním Irům nad slunce jasné - nejdůležitější ze všeho bude navodit v mužstvu patřičnou pohodu. Samozřejmě vítěznou! „A také mančaft náležitě takticky připravit, na čemž začneme hned od úterý pracovat,“ pravil reprezentačního kouč hned poté, co se s vyvolenými hráči v pondělí v poledne sešel.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Trenér fotbalové reprezentace Ivan Hašek hned po obědě odjel se svými fotbalisty na štiřínský zámek.

Článek

Dorazili všichni, jen na kanonýra v tureckých službách Milana Baroše se čekalo. „Věděli jsme, že má problémy s leteckým spojením,“ vystavoval mu omluvenku Hašek, přičemž přijímal hlášení jednotlivých hráčů, které ke kvalifikačním duelům povolal. Samozřejmě že slávistický univerzál Hloušek a sparťanský Kušnír  s trenérem promlouvali až navečer ve Štiříně, kam se národní mužstvo hned po obědě v dejvickém hotelu Praha uchýlilo, neboť oni jediní ještě v pondělí vyrukovali do derby pražských „S“.

Radost hlavně z Rosického

„Čtyři nominovaní hráči si drobné šrámy a zdravotní problémy přivezli, ale až po zprávě lékařů budu vědět, jak na tom jsou. Každopádně ale ještě jednoho muže  povolám,“ nechtěl Hašek prozrazovat, jak na tom jeho svěřenci jsou.

Jisté potěšení se však ani skrývat nesnažil, neboť legionář z Arsenalu Tomáš Rosický dorazil zdráv a evidentně v dobrém rozmaru. Aby ne, když od posledního vystoupení v reprezentačních barvách nastupuje za londýnské kanonýry pravidelně a hlavně - na stále delší dobu. „Ze šesti zápasů jsem ve třech hrál od začátku a ve třech střídal. Je to podstatně lepší než před měsícem, ale zatím nevím, jak bych se cítil po odehrání celého utkání,“ svěřoval se Rosický.

„Každé střetnutí, které po zranění odehraje, je pro něho velkým testem. Teď si ovšem budeme muset s Tomášem sednout a probrat, zda by zvládl dva celé zápasy během čtyř dnů. Netajím, že naho spoléháme, protože je vůdčí osobností schopnou rozhodovat utkání, ale pořád je jen součástí mužstva. K němu se musí přidat i ostatní, abychom duely s Polskem a Severním Irskem zvládli,“ meditoval Hašek.

Na Štiřín za odpočinekem a taktikou

Během soustředění na štiřínském zámku a tréninků na hřišti v nedalekých Benicích samozřejmě se svým výběrem žádné zázraky nesvede. „Půjde spíše o to, aby si pořádně odpočali, neboť mnozí z nich jedou už dva měsíce v pravidelném cyklu středa - sobota, takže únava násobená zraněními se kumuluje. Příprava tedy určitě nebude fyzicky náročná, půjde hlavně o to, aby si hráči patřičně odpočali a na zápasy s Polskem a Severním Irskem jsme je připravili takticky,“ plánoval reprezentační kouč náplň nastávajících deseti dnů, během nichž musí jeho svěřenci zvládnout dva poslední zápasy v boji o Afriku - sobotní s Polskem a příští středu pak duel se Severním Irskem.

Čech své bilanci věří

Jedině když vyhrají a Slováci jim pomohou tím, že v dalším střetnutí kvalifikační skupiny porazí Slovince, mohou pomýšlet na druhou příčku a tudíž cestu do baráže.

„Jsem přesvědčen, že se do ní dostaneme. Za dobu reprezentační kariéry se mně nikdy nestalo, abych v nějaké kvalifikaci neuspěl. A to se vracím hodně dozadu až k mládežnickým výběrům,“ mluvil za sebe i spoluhráče kapitán národního týmu Petr Čech.

„V euforii, která na Slovensku panuje, se bude Weissův tým určitě rozloučit s úspěšnou kvalifikací proti Slovincům výhrou. Věřím, že po zápase budu moci Vladovi Weissovi zavolat a k vítězství mu gratulovat. Nejprve ale musíme porazit Poláky, což předpokládá aktivní hru od první do poslední minuty. Vyčkávat nemůžeme, sami musíme být aktivní a jít za vítězství,“ naznačoval, jakou taktickou partituru na sobotní večer chystá.

Reklama

Související témata: