Hlavní obsah

Fotbaloví reprezentanti potěšili dětské pacienty

PRAHA

Čeští fotbaloví reprezentanti Tomáš Necid, David Rozehnal a Daniel Pudil navštívili v rámci reprezentačního srazu před důležitým dvojutkáním také oddělení dětské onkologie ve Fakultní nemocnici Motol. Svou návštěvou chtěli za sebe i celý národní tým potěšit a podpořit dětské pacienty ve složité životní situaci.

Článek

Pudil vzpomínal, že sám v motolské nemocnici také před časem byl. "To jsem byl ale hodně malý. Upadl jsem a měl jsem obrovskou bouli na hlavě, takže jsem zde asi čtyři dny byl na pozorování. Ale snad mě to nepoznamenalo," řekl se smíchem malým pacientům Pudil.

Jeho zkušenější kolega Rozehnal byl v Motole poprvé, podobné charitativní akce ale zná z Olomouce. "Spolupracuji s nadací Šance, která je spojena s tamní Fakultní nemocnicí, a již jsem tam několikrát byl na návštěvě. Ty nemocné děti potřebují nějakou podporu a pro nás je to maličkost se zde zastavit," řekl Rozehnal.

Byl rád, že mohl malé pacienty alespoň trochu potěšit. "Akcí je dnes několik, sami jsme si to nějak rozdělili a já si tuto akci sám vybral," řekl jediný otec z tria českých reprezentantů. "Děti se moc neptaly, byly zakřiknuté, ale bylo na nich vidět, že mají radost, a z toho jsem spokojený," dodal Rozehnal.

Před dvěma lety byl v Motole i Tomáš Necid, nyní hrající v Rusku za CSKA Moskva. Toho se děti ptaly na fotbalové podmínky v Rusku. "Ty nejlepší. Máme dokonalé zázemí, veškeré zajištění. Na báze spíme jen před zápasem, hokejisté to mají horší. Ti jsou tam prakticky pořád, zápasy hrají třikrát týdně, zatímco my jen jednou za týden," poznamenal Necid.

Reklama