Hlavní obsah

Kouč dvacítky Dovalil: Kluky z neproměněných penalt vinit nebudu

ALEXANDRIE/PRAHA

Pocity zklamání a také naštvání vládnou v táboře fotbalové reprezentace do 20 let, která se v úterý rozloučila se světovým šampionátem v Egyptě penaltovým vyřazením v osmifinále s Maďarskem. Trenér Jakub Dovalil marně doufal, že se jeho tým dostane do čtvrtfinále, což by považoval za úspěch. Hráči si vyčítali, že s Maďarskem zápas nerozhodli už v normální hrací době.

Foto: Suhaib Salem, Reuters

Trenér českých fotbalistů do dvaceti let Jakub Dovalil na mistrovství světa

Článek

"Odjedeme z Egypta takoví rozpolcení. Základní cíl, postoupit ze skupiny, jsme splnili. Ale většina z nás tajně doufala ve čtvrtfinále. I já jsem věřil, že náš tým má sílu na to do něj postoupit. Proto v nás teď převládá zklamání, ten poslední krůček k opravdovému úspěchu se nám nepodařilo udělat," řekl ČTK Dovalil.

Hráče po utkání utěšoval poté, co nezvládli penaltový rozstřel. "Za to kluky lze jen těžko vinit. Navíc je nedali Mareček, Morávek a Řezník, což jsou charakterově výborní lidé a poctiví hráči. Bohužel takový je fotbal, předloni v Kanadě jsme dvakrát na penalty postoupili dál, teď se to otočilo. Když nedáme tři penalty ze sedmi, tak asi na úspěch myslet nemůžeme. Musíme zvednout hlavu a jít dál," nabádal Dovalil.

Mazuch: Je dobře, že tahle generace ještě nekončí

S většinou hráčů potká i v reprezentační jednadvacítce. "Je dobře, že tato generace nekončí. Ještě máme pořád co dokázat. Mistrovství Evropy jednadvacítek nebo olympiáda v Londýně, to jsou velké výzvy," prohlásil kapitán Ondřej Mazuch. "Ale postoupit přes Maďary jsme si asi zasloužili. Hráli jsme dobře," tvrdil Mazuch.

Dovalila mrzelo, že Češi zápas na svoji stranu nestrhli už v normální hrací době, kdy sice nejprve prohrávali, ale pak Vošahlík vyrovnal a mužstvo mělo dost dalších dobrých šancí. "Myslím, že jsme byli trochu lepší než soupeř, o to víc mě to mrzí. Mohli jsme to rozhodnout v normální hrací době. Nebo jsme si neměli nechat tak brzy vyrovnat v prodloužení," přemítal český kouč.

Dovalil už závěr zápasu sledoval z tribuny, kam jej vykázal rozhodčí poté, co protestoval proti trestnému kopu před druhým maďarským gólem. "Faul tam nebyl, maďarský hráč se spíš skácel únavou. Takže jsem naštvaně kopl do flašky. Rozhodčímu jsem se pak omluvil, na tribunu jsem šel poprvé v životě," řekl Dovalil.

"Co je nám platné, že jsme asi byli lepší, když stejně jedeme domů. Zase jsme blbě začali v první i druhé půli, pak jsme to dohnali, ale nestačilo to," smutnil útočník Jan Vošahlík, autor jednoho gólu a také asistence.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články