Hlavní obsah

Neprohráli jsme ani jednou a přesto jedeme domů, mrzí Vošahlíka

PRAHA

Laxní přístup na začátku obou poločasů v úterním osmifinálovém duelu mistrovství světa do 20 let proti Maďarsku se podepsal na tom, že český výběr mladíků nakonec předčasně balí kufry a z Egypta jede domů. To si myslí útočník Jan Vošahlík, jenž se proti Maďarům vyznamenal hned v několika momentech. „Tohle mužstvo je silné a i tady to dokázalo,“ řekl jablonecký forvard Vošahlík.

Foto: Marko Djurica, Reuters

Český fotbalista do dvaceti let Jan Vošahlík se raduje z branky do sítě Maďarska v osmifinále mistrovství světa.

Článek

Český tým zvládl základní skupinu bravurně. Porazil Austrálii i Kostariku, nerozhodně pak skončil duel Dovalilových svěřenců s Brazílií. Právě s ní měl po odehraných třech zápasech shodně sedm bodů. Cestu obhájců stříbra z předloňského šampionátu však v osmifinále zkřížili Maďaři. S těmi čeští reprezentanti vypadli smolně až na penalty, když byl výsledek po řádné hrací době 1:1 a po prodloužení 2:2.

„Zase jsme začali laxně jak v prvním, tak ve druhém poločase. Dostali jsme rychle gól. Byl nádherný,“ nechal se na svazových stránkách slyšet střelec vyrovnávací branky na 1:1 z šestadvacáté minuty Vošahlík. „Zapnuli jsme, vyrovnali a zjistili, že se s nimi dá hrát. Dostávali jsme se do šancí. Měli jsme dát branku do devadesáté minuty a byl by klid. Šancí jsme měli víc než Maďaři,“ dodal vytáhlý forvard.

Nejen gólem v základní hrací době a proměnou penaltou v závěrečném rozstřelu se Vošahlík proti Maďarsku prezentoval. Jako hrotový hráč se v jednu chvíli objevil na vlastní brankové čáře, aby jako poslední odvrátil pokus jednoho ze soupeřů.

„Ta situace nastala po přímém kopu. Míč se odrazil od zdi, pak brankář Vaclík vyběhl proti centru zprava, míč šel ale přes něj do brány. Asi jsem to odkoukal od spoluhráčů v Jablonci, Pavlík a Zábojník takto odvraceli míče z branky v lize. Běžel jsem do brány a myslel jsem, že mě něco trefí,“ popsal fanouškům Vošahlík inkriminovaný moment z osmfinálového duelu.

Vošahlík ála Panenka

Také při penaltě byl reprezentant do dvaceti let jistý. Na svůj pokus si dal velký rozběh, aby pak jako legendární Antonín Panenka poslal ladný dloubák za záda maďarského brankáře Gulácsiho. „Už před zápasem jsem věděl, že když budou penalty, tak to kopnu takto. Sledoval jsem gólmana, a když vždy skočil do strany, tak jsem to tak zahrál,“ vysvětlil Vošahlík, jehož tři spoluhráči ovšem tak úspěšní při penaltových pokusech nebyli.

„Každý má svoji hlavu, někdo to kope vlevo, jiný vpravo a gólman tam třikrát byl. To se nedá nic dělat,“ řekl český forvard, jenž vyřazení nesl těžce. „Asi nám bude nějaký čas trvat, než se z toho vzpamatujeme. Sehráli jsme nádherný zápas, vypadli se silným Maďarskem, tak doufám, že se na nás nikdo zlobit nebude,“ přeje si Vošahlík. „Tohle mužstvo je silné a i tady to dokázalo. Vždyť jsme vlastně ani jednou neprohráli. A jedeme domů,“ dodal závěrem.

Reklama

Související témata: