Hlavní obsah

Hašek si navzdory šoku od Dunaje číslo slovenského kouče Weisse z mobilu nevymaže

PRAHA

Usmíval se a snažil se všemožně maskovat zklamání, které jím zmítalo. Poláky porazil, s reprezentací nepohrál ani jedno ze čtyř utkání, v němž ji vedl, vidina postupu na světový šampionát do Afriky je přesto i pro Ivana Haška ztracena. Nenávratně, protože šéf českého fotbalu a reprezentační trenér v jedné osobě naivitou netrpí a ve středeční pomoc San Marina těžko může věřit. I když...

Foto: Michaela Říhová, Právo

Trenér fotbalové reprezentace Ivan Hašek během zápasu. To ještě netušil, že výhra nad Polskem bude výhrou Pyrrhovou.

Článek

„Šance, že San Marino se Slovinskem neprohraje, sice velká není, ale ani konec ještě není. Ve středu proti Severním Irům budeme hrát za nás. Mně i hráčům půjde o to, abychom kvalifikaci dokončili s hlavou vztyčenou,“ pravil kouč národního týmu Ivan Hašek poté, co od Dunaje přišla potvrzená zpráva, že Slováci se Slovinci prohráli.

Hašek: Weiss je zklamaný víc než my

Pro Haška šok. Zvláště když pevně věřil, že jeho přítel na lavičce slovenského týmu Vladimír Weiss Slovince porazí a české reprezentaci pomůže. „Jenže my věděli, že zápas v Bratislavě ovlivnit nemůžeme. Proti nám podali Slováci fantastický výkon, jenže i Slovinci měli v závěru kvalifikace vynikající formu,“ glosoval překvapení, jež jeho tým vyšachovalo z postupové hry.

„Číslo Vlada Weisse si však z mobilu určitě vymazávat nebudu, protože on je v tuto chvíli určitě víc zklamaný než my. Slováci chtěli vyhrát, šlo jim o postup, jenže teď to nebudou mít vůbec jednoduché. Hrají v Polsku, které proti nám zahrálo velice dobře,“ pravil Hašek, na němž bylo cítit i zklamání z návštěvy a atmosféry panující na Letné hlavně v první půli.

Za návštěvu a atmosféru si mohou sami

„Můžeme si za to sami. Kdybychom vyhráli na Slovensku, bylo by určitě vyprodáno,“ nesnížil se k tomu, aby snad osočil fanoušky, že nepřišli a jeho týmu patřičně nepomohli. „Musíme se snažit hrát tak, aby lidé byli hlavoví po našich zápasech a na stadiónu bylo plno. Proto nám musí jít ve středu proti Severním Irům o výhru a důstojný konec kvalifikace.“

Za výkon v předposledním kvalifikačním síle proti Polákům však pro své svěřence slova uznání našel. „Byl to zápas dvou rozdílných  poločasů, do půle jsme se těžko prosazovali, chodili do plných, problémy nám dělala zhuštěná soupeřova obrana i terén. Po přestávce už se hrálo otevřeně, přes Rosického s Plašilem šla většina našich akcí a právě jejich výkon a vůbec hra celé zálohy k vítězství pomohla," glosoval Pyrrhovo vítězství nad polskou družinou.

Majewski: Máme na čem stavět

I jeho kolega na lavičce polské reprezentace Stefan Majewski byl ovšem s výkonem své družiny spokojen. „Do přestávky jsme měli jednu příležitost, ale nevyužili ji, ve druhé půli ovšem náš obranný blok v aktivitě polevil a počínal si netakticky, takže Češi dali gól. Od té chvíle hráli uvolněni a bylo otázkou času, kdy přidají druhou branku. A to přesto, že i my šance měli. Hlavně hlavičkující Jelen!  Jenže Češi hrají v lepších klubech než moji svěřenci, což se projevilo hlavně v tom, že šance dokázali využít,“ hodnotil devadesát letenských minut Majewski.

Jeho svěřenci sice prohráli, ale výkonem rozhodně nezklamali. Však také kouč poznamenal: „Na tom, co jsme předvedli, můžeme dál budovat. Někteří z našich reprezentantů sehráli dobré utkání. Pokud omezíme chyby v defenzívě na minimum, sehrajeme se Slovenskem ve středu určitě dobré utkání.“

Reklama

Související témata: