Hlavní obsah

Čech a spol. pomohou růst celým fotbalovým rodinám

PRAHA

Chcete se zúčastnit tréninku fotbalové reprezentace a být hostem při jejím utkání? Pak by vás mohl zajímat projekt „Pomáháme vám růst“, který je určen pro děti a jejich rodiče a slibuje právě tyto lákavé odměny. Akce se rozjede na podzim a jejím patronem je brankář národního týmu Petr Čech.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Brankář Petr Čech na tréninku fotbalové reprezentace.

Článek

Velká rodinná klání chystá Českomoravský fotbalový svaz ve spolupráci s Českou spořitelnou. Akce „Pomáháme vám růst“ proběhne ve dvaceti vybraných městech po celé republice. Nejenom malí fotbalisté, ale i jejich tátové a mámy se utkají v různých dovednostních soutěžích. Nejúspěšnější rodiny se pak mohou vypravit na některý z tréninků reprezentace a být hosty při utkání národního týmu.

„Projekt poslouží k aktivní formě propagace fotbalu mezi dětmi i širokou veřejností. A pokud by k fotbalu přivedl nového Čecha nebo Rosického, byla by to ta pověstná třešinka na dortu,“ říká Otakar Mestek, svazový ředitel pro neprofesionální fotbal.

Součástí soutěží bude slalom s míčem, střelba na přesnost či přes zeď, překážková dráha a podobně. „Připravujeme to tak, aby si o víkendu mohli rodiče vyrazit s dětmi, zasportovat si a třeba vyhrát výlet za reprezentací,“ dodává Tomáš Kolář z České spořitelny, která je hlavním partnerem akce i reprezentace.

Čech se vyrovná Terrymu či Ballackovi

„Přál bych si, aby se akce zúčastnilo co nejvíc lidí. Musíme začít na nejnižší úrovni. Jde o rodinnou zábavu, která by měla zlepšit společenskou prestiž fotbalu. A třeba při ní objevíme i nějakého dobrého hráče,“ přeje si Ivan Hašek, šéf svazu a zároveň kouč národního týmu.

Patronem projektu je brankář Petr Čech. „Vyrovnám se některým spoluhráčům z Chelsea. Třeba Ballack propaguje podobnou akci v Německu a Terry zase v Anglii. V Premier League nastupuje stále více cizinců, a tak Angličané vymýšlejí nejrůznější fotbalové akademie a dobře fungující akce podobné našemu projektu,“ těší se Čech a svůj patronát bere jako poctu. „Děti se hodně upnuly k počítačům a mizí fotbal z plácků. Snad je zase vrátíme na hřiště.“

Soutěže budou probíhat na minihřištích, která svaz staví ve spolupráci s FIFA a UEFA. O místě a čase konání se zájemci mohou informovat na stránce www.pomahamevamrust.cz.

Reklama

Související témata: