Hlavní obsah

San Marino má podobné šance jako Bobošíková při prezidentské volbě

PRAHA

Jaké je procentíčko naděje, že by San Marino neprohrálo se Slovinskem a pomohlo tak do baráže české reprezentaci? To je před středečními závěrečnými zápasy 3. skupiny kardinální otázka, kterou si klade fotbalový národ. Kvalifikaci mistrovství světa 2010 končí Haškův tým v nevděčné pozici. Ani vítězství nad Severním Irskem mu zřejmě stačit nebude.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Fotbalista Michal Kadlec v souboji se Ciaccim ze San Marina

Článek

Zázrak. To je od soboty nejčastěji skloňované slovo v českém fotbale. Trefně vystihuje pravděpodobnost, že San Marino získá ve středu v zápase proti Slovincům alespoň bod a Češi tak v případě svého vítězství nad Severním Irskem projdou do baráže. Sázkové kanceláře však musí tuto eventualitu vyčíslit přesně.

„Amatéři z evropského ministátu jsou opravdu jednou z nejslabších reprezentací. Na remízu jsme stanovili kurs 14:1, na výhru pak 17:1. Jen pro představu - podobně vysoký kurs jsme vypsali na Vlastimila Košťála v době, kdy se spekulovalo o tom, kdo bude nástupcem Brücknera u reprezentace,“ srovnává vedoucí bookmaker Tipsportu Ladislav Pavlis.

Šance San Marina by se daly srovnat i s dalšími vypsanými událostmi Tipsportu z nedávné doby, které v podstatě neměly šanci na úspěch. To, že se Jana Bobošíková stane prezidentkou či to, že hudební producent Hannig bude zvolen senátorem za Prahu 1. O tom, že je však možné i s takovým kursem všem vytřít zrak a uspět, přesvědčila například Eliška Bučková, která se v kursu 22:1 nakonec stala Českou Miss.

Konkurenční společnosti vidí duel San Marina se Slovinskem podobně. Fortuna vypsala na vítězství domácích kurs 21,1:1 a na remízu 12:1, Chance 25:1 na domácí a 11:1 na remízu a Synot Tip dokonce 45:1 na výhru San Marina a 13:1 na nerozhodný výsledek.

Reklama

Související témata: