Hlavní obsah

Čech probral kvalifikaci se soupeřem Hughesem při dopingové kontrole

Jako kapitán vede fotbalovou reprezentaci do nesplnitelné mise. Ani výhra nad Severním Irskem nebude národnímu týmu k postupu na mistrovství světa stačit, protože zároveň by San Marino nesmělo prohrát se Slovinskem. Brankář Petr Čech však upozorňuje, že tak jako tak se reprezentanti musejí soustředit jen na svůj zápas, aby jim případný zázrak vůbec k něčemu byl.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Čeští fotbalisté po utkání na Slovensku

Článek

Jak složité bude hrát proti Irům a zároveň přemýšlet, jak si vedou Slovinci?

Nesmíme se nechat strhnout tím, abychom mysleli jen na to, že se stane zázrak a San Marino vyhraje. Stejně jako v sobotu musíme zvládnout svůj díl, abychom mohli být spokojení sami se sebou. Když Iry neporazíme, nebude už šance žádná. Nejdřív musíme vyhrát svůj zápas a v tom nám nikdo nepomůže.

Můžete vůbec během zápasu z hlavy vytěsnit myšlenky na duel v San Marinu?

Bude to stejné jako s Polskem. V sobotu jsme se také 94 minut soustředili jen na nás a pak se dozvěděli špatné zprávy z Bratislavy. Priorita je jasná, já osobně se ani o přestávce po výsledku Slovinců pídit nebudu.

Řadu hráčů Severního Irska znáte z Premier League. Máte s někým z nich nějakou speciální zkušenost?

Jejich kanonýr Healy působí v Sunderlandu. Tam sice moc nenastupuje, ale to nás nesmí mást. Jeho přínos v reprezentaci je úplně jiný než v klubu. Dává góly, proto na něj spoléhají, že on to mužstvu vystřílí. Pořád je velkým nebezpečím. Osobní zkušenost mám třeba s Aaronem Hughesem, s nímž jsem nedávno po vzájemném ligovém zápase seděl na dopingové kontrole.

Vyhrožoval vám obránce Fulhamu, že vám to s reprezentací v Praze spočítá?

To zase ne, ale času jsme měli dost, takže i na kvalifikaci došlo. V té době měli ještě šanci na postup Irové i my. Říkali jsme si, jak je naše skupina vyrovnaná, že se bude rozhodovat až do posledního kola. A to se vlastně potvrzuje.

Hráči San Marina mají jako prémii slíbeno české pivo. Co takovým motivačním snahám říkáte?

Já doufám, že to jako motivace bude stačit...

Ale co by se muselo stát, aby Slovinsko opravdu nevyhrálo...?

My jsme v San Marinu hráli poločas 0:0 a Poláci tam dokonce mohli prohrávat 0:2, kdyby Fabianski nechytil penaltu a nevytáhl další skvělý zákrok. Kvality obou soupeřů jsou někde jinde, ale nikde není psáno, že San Marino nebude mít zrovna svůj den, nedá třeba dva góly a neubrání remízu 2:2...

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články