Hlavní obsah

Recept pro Haškovy vyvolené - pozvěte si na výkop Eastwooda...

PRAHA

Kvalifikace mistrovství světa 2010 dopadla pro českou fotbalovou reprezentaci neslavně a trenér Ivan Hašek se po závěrečném duelu se Severním Irskem s hráči rozloučil. To však neznamená, že by své bývalé svěřence z pozice svazového šéfa nesledoval. O víkendu se ve svých klubových barvách trefili Štajner a Baroš, Svěrkošovi pak přinesl štěstí slavný herec Eastwood.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Fotbalista Václav Svěrkoš (vpravo) gratuluje spoluhráči Milanu Barošovi ke gólu v utkání proti San Marinu.

Článek

Tak trochu mimoděk přišel k zajímavému receptu na vítězství francouzský krajánek Václav Svěrkoš, který se z posledního kvalifikačního dvojzápasu omluvil kvůli zranění postranních kolenních vazů. Jeho Sochaux nastupovalo ve francouzské lize na hřišti lídra v Lyonu a o slavnostní výkop se postaral Clint Eastwood.

Slavný americký herec a režisér si na stadión Stade Gerland odskočil z filmového festivalu v Lyonu, který sponzoruje. Více štěstí kupodivu přinesl Sochaux, které i se Svěrkošem v základní sestavě vyhrálo 2:0 a připravilo tak lídrovi soutěže první porážku.

K udržení stále není Milan Baroš. Střelec Galatasaraye Istanbul si připsal v turecké lize svůj pátý gól a v součtu s reprezentací a Evropskou ligou se na podzim trefil již popatnácté. V tabulce střelců turecké ligy je druhý o gól za spoluhráčem Nondou.

Za Hannover se trefil Jiří Štajner, další reprezentanti však mají starosti. Marek Jankulovski se rozloučil s národním týmem v okamžiku, kdy v AC Milán vysedává jen na lavičce. Dlouhodobě nehrají ani David Rozehnal v Hamburku a Libor Sionko v FC Kodaň. Daniel Pudil zase bude hrát s Genkem o záchranu v Belgii, stejně jako Michalové Švec a Papadopulos s Heerenveenem v Nizozemsku.

Jak si o víkendu vedli Haškovi vyvolení
Brankáři:
Petr Čech (Chelsea) - Marně si stěžoval, že ho Carew zatáhl za dres. Blues neubránili dva rohy a prohráli na Aston Ville 1:2.
Jaroslav Drobný (Hertha) - Z jeho avizovaného návratu do branky sešlo, kvůli svalovému zranění nechytal už měsíc.
Antonín Kinský (Saturn Ramenskoje) - Vychytal svému týmu vítězství 2:0 nad Permem, Saturn se tak posunul na sedmé místo.
Obránci:
Zdeněk Grygera (Juventus) - V duelu s Fiorentinou (1:1) neměl čisté svědomí při inkasovaném gólu, snažil se to napravit ofenzivními výpady a dobrými centry.
Roman Hubník (Sparta) - Hrál tradičně s přehledem, ale blamáži s posledními Českými Budějovicemi (1:1) nezabránil.
Marek Jankulovski (AC Milán) - Znovu nehrál a sledoval, jak jeho tým porazil AS Řím 2:1.
Ondřej Kušnír (Sparta) - Také on si po návratu z reprezentačního srazu duel s Jihočechy představoval jinak...
Zdeněk Pospěch (FC Kodaň) - Jako vždy hrál celý zápas a druhý tým tabulky vyhrál na půdě průměrného Köge 2:0.
David Rozehnal (Hamburk) - Ani proti Leverkusenu (0:0) nenastoupil.
Tomáš Sivok (Besiktas) - Dostal žlutou kartu, jinak však přispěl k domácímu vítězství 2:1 nad Kasimpasou.
Záložníci:
Tomáš Hübschman (Šachtar Doněck) - Nehrál a jeho tým porazil Karpaty Lvov 5:1.
David Jarolím (Hamburk) - Ani on soupeře nepřevezl, a tak se bundesligoví lídři rozešli bez branek a Leverkusen vede tabulku před HSV jen o skóre.
Jaroslav Plašil (Bordeaux) - Svou šanci nevyužil a v 70. minutě byl střídán. Jeho tým podruhé za sebou prohrál, tentokrát 0:1 v Auxerre.
Daniel Pudil (Genk) - Po domácí porážce 1:2 s Mechelenem se už musí nachystat na tvrdé záchranářské boje...
Tomáš Rosický (Arsenal) - Proti Birminghamu (3:1) si zahrál 72 minut a přihrál na gól Diabymu.
Libor Sionko (FC Kodaň) - Ani proti Köge si nezahrál.
Michal Švec (Heerenveen) - Na hřišti silného Eindhovenu nebyl jeho tým daleko od remízy, nakonec prohrál 0:1.
Útočníci:
Milan Baroš (Galatasaray) - Je na něj spolehnutí. Proti Trabzonsporu (4:3) jeden gól připravil a o vítěznou trefu se postaral sám.
Adam Hloušek (Slavia) - Znovu byl na hřišti vidět, díky zaváhání brankáře Pavlíka nahrál na první gól Naumovovi a sešívaní vyhráli v Kladně 2:0.
Tomáš Necid (CSKA Moskva) - V Nalčiku přišel na hřiště chvíli před přestávkou, měl šance, ale gól nedal a zápas skončil 1:1.
Michal Papadopulos (Heerenveen) - V Eindhovenu se netrefil a jeho mužstvo je v tabulce třetí od konce.
Václav Svěrkoš (Sochaux) - O slavnostní výkop utkání v Lyonu se postaral slavný Clint Eastwood a byť se český krajánek neprosadil, jeho tým překvapivě vyhrál 2:0.
Jiří Štajner (Hannover) - Blýskl se svým čtvrtým gólem v sezóně, domácí Frankfurt však nakonec vyhrál 2:1.

Reklama