Hlavní obsah

Pudil: Trenér Bílek mi telefonoval hned druhý den

Jan KrůtaSport.czPrávo

Daniel Pudil věří, že bude reprezentační dres oblékat i pod novým trenérem národního týmu Michalem Bílkem. Proto ho potěšilo, že druhý den po Bílkově zvolení mu sám kouč zatelefonoval. V belgickém Genku se z Pudila stává jeden z klíčových hráčů, kouč Vanhaezebrouck s ním i nadále počítá do základní sestavy.

Foto: Petr Horník, Právo

Daniel Pudil na srazu fotbalové reprezentace

Článek

V pátek jste s Genkem slavil výhru 2:0 na hřišti Lokerenu. Je to úleva po předchozích nepřesvědčivých výsledcích?

Docela jo. Už jsme to potřebovali jako sůl. Trošku jsme změnili rozestavení a docela nám to šlo. Já hrál takové levé křídlo a jsem rád, že mám trenérovu důvěru. Dostávám se hodně do střel, jen nedávám góly. Ale zase jsem jich dost připravil. Hlavně, když se vyhrává. Po delší době jsme totiž zase hráli jako mančaft, což nám v minulých zápasech chybělo.

Řešilo se to nějak?

Trenér svolal schůzku s pěti zkušenými hráči a docela mě potěšilo, že vybral i mě. Seděli jsme asi dvě hodiny a rozebírali jsme všechno možné. Třeba i to, proč nehrajeme dobře doma. Vždyť my jsme ze čtrnácti bodů, které máme, získali jedenáct ve venkovních zápasech. Spoustu věcí jsme si vyříkali a myslím, že to bylo hodně prospěšné. Mluvilo se anglicky, protože u toho byli i další cizinci, tak jsem to zvládal.

Je pravda, že se spekulovalo i o odvolání trenéra Vanhaezebroucka?

Něco se o tom psalo, ale nevím, jak to vnímali v klubu. Každopádně jsem rád, že zůstal. Je to výborný trenér a hrajeme pod ním nejlepší fotbal, jaký jsme kdy hráli. Jen se nedařilo výsledkově.

Cítíte, že máte pod tímto koučem pevnou pozici?

Myslím, že mi hodně věří. Krátce potom, co přišel, mi řekl, že se mnou počítá na levé křídlo. Za minulého trenéra jsem někdy kopal i levého beka a to mi zdaleka tak nesedělo. Teď mám podstatně víc prostoru pro útočení a snažím se odvádět co nejlepší práci pro tým.

Reprezentaci čeká přípravný turnaj v Dubaji. Počítáte, že na vás bude sázet i nový kouč Bílek?

Volal mi hned druhý den po svém zvolení do funkce. Říkal, že se mnou počítá a jsem v širší nominaci. Prý ví o mých kvalitách. Měl jsem velkou radost, že mi telefonoval. Ale takhle to udělal třeba i pan Rada. Říkal, že na mě nezapomněl, no a pak se rok neozval...

Reklama

Související témata: