Hlavní obsah

Euro 2004: na každý zápas šest tisíc Čechů

PRAHA

Českým fotbalistům zbývá v kvalifikaci na evropský šampionát, který příští rok uspořádá Portugalsko, odehrát poslední utkání v Rakousku. To však bude jen formalitou, svěřenci kouče Karla Brücknera si postup zajistili již před třemi týdny. Mnozí fanoušci proto již nyní plánují velkou výpravu za fotbalem v exkluzivním balení.

Foto: ČTK/Libor Zavoral

Někteří fanoušci již vstupenky na český tým získali přes internet.

Článek

Fotbalový svaz odpovídá na dotazy dychtivých příznivců poměrně často, ale také poměrně monotónně. "Vyčkejme si, není kam spěchat," poznamenal mluvčí ČMFS Daniel Macho pro Sport.cz.

"Musíme počkat na los, který se koná 30. listopadu. Teprve potom bude zřejmější, kolik lístků budeme mít k dispozici," řekl Macho. Rozhodovat se bude podle kapacity stadiónů, které budou hostit české reprezentanty.

Předběžně však Češi počítají s dvaceti procenty kapacity stadiónu, nebo šesti tisíci vstupenkami na zápas. "Ale ta procedura prodeje a distribuce ještě není určena," vyzývá Macho fotbalové nadšence ke klidu s tím, že jednat se bude v prosinci. Definitivně jasno má být až v půli prosince.

:. ANKETA
Chystáte se na Euro 2004? Hlasujte na konci článku.

První várka přes internet

Přesto už některé české fandy hřejí vstupenky na portugalské Euro 2004 v kapse. První várku lístku totiž Evropská fotbalová asociace (UEFA) pustila přes internet do oběhu nedávno.

"Možné je, že i další lístky bude UEFA prodávat na internetu. V tom případě by do toho svaz nemohl mluvit. Pravděpodobnější je ale jiná varianta - že to bude mít na starosti právě ČMFS," řekl dále Macho.

"Systém prodeje by pak byl podobný například tomu, jakým se udávaly vstupenky na Rakousko. Objednávky by se posílaly mailem, případně faxem."

Reklama