Hlavní obsah

Gólmany v reprezentaci povede Stejskal, pozorovatelem Drahokoupil

PRAHA

Trenér fotbalové reprezentace Michal Bílek má jasno o dalších spolupracovnících. K národnímu týmu se na pozici trenéra brankářů vrací Jan Stejskal, pozorovatelem bude nově Daniel Drahokoupil. Oba se ve svých rolích objeví už během turnaje ve Spojených arabských emirátech, ke kterému národní mužstvo odcestuje v pátek 13. listopadu.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Jan Stejskal

Článek

O většině spolupracovníků měl Bílek jasno už po jmenování reprezentačním trenérem před dvěma týdny, ale tehdy ještě nemohl oznámit, kdo bude asistentem, který povede brankáře. "Uvažuji o Honzovi Stejskalovi, ale nejdříve musí dojít k dohodě se Spartou," prohlásil tehdy Bílek. Dohodu v pondělí potvrdili sparťanský personální ředitel Jakub Otava i svazový mluvčí Petr Svěcený.

Stejskal u národního mužstva působil už od roku 2001, kdy si ho vybral Karel Brückner, a nějaký čas i po boku Petra Rady. Počátkem letošního roku jeho roli převzal slávista Luboš Přibyl, jenž však po Radově odchodu český tým rovněž opustil.

Drahokoupilem jako pozorovatel

Bílek v pondělí potvrdil také spolupráci s Drahokoupilem, jenž bude působit jako pozorovatel. "V minulosti se mi vzájemná spolupráce osvědčila, teď nám v tomto bude pomáhat reprezentace," konstatoval trenér, jehož v pátek čeká první nominace v nové funkci. Oznámí jména hráčů pro turnaj ve Spojených arabských emirátech, jenž se bude hrát ve vnitrozemském městě Al Ain.

Národní tým už zná také program turnaje: v neděli 15. listopadu bude hrát s domácí reprezentací o postup do finále, druhou semifinálovou dvojici vytvoří Ázerbájdžán a Irák. Zápasy o umístění se hrají ve středu 18. listopadu a není vyloučeno, že duely Bílkova výběru bude vysílat Česká televize, která údajně jedná o přímých přenosech.

Definitivně potvrzen naopak ještě nebyl přípravný zápas s Argentinou, který se má hrát 16. prosince na soupeřově půdě. Existují totiž ještě i jiné varianty utkání v Jižní Americe.

Reklama