Hlavní obsah

Bílka může těšit, že mladé pušky Necid a Papadopulos pálí dál

PRAHA

Již tento pátek oznámí nový trenér fotbalové reprezentace svoji první nominaci. Michal Bílek sestavuje výběr pro listopadový turnaj v Dubaji a před pohárovými duely měl o víkendu poslední šanci sledovat všechny zajímavé hráče v jejich ligových soutěžích. Do oka mu museli padnout především mladí střelci Tomáš Necid a Michal Papadopulos.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Tomáš Necid oslavuje svůj gól v utkání proti Polsku.

Článek

Nároďák čeká omlazení. A podle prvních slov nového kouče po uvedení do funkce možná hodně výrazné. „Jsem rád, že jsem si jako asistent o mužstvu udělal představu v pěti posledních zápasech. Máme kvalitní hráče, ale přesto je třeba tým oživit. Ivan Hašek už zapracoval Sivoka, Hubníka, Hübschmana, Hlouška - v tomto trendu je třeba pokračovat,“ avizoval Michal Bílek.

Mladí útočníci jako by si vzali jeho výzvu k srdci. Tomáš Necid a Michal Papadopulos patří k adeptům, kteří by v Dubaji měli zastoupit zraněného kanonýra Milana Baroše. Bílka tedy může těšit, že oba pistolníci se trefili dva víkendy po sobě.

Exslávista Necid rozhodl duel svého CSKA Moskva s Těrekem Groznyj a pikantní bylo, že jediný gól zápasu vstřelil po chybě slovenského exsparťana Radoslava Zabavníka. Český talent si tak v ruské lize přidal již sedmý zářez na pažbu a uvítal nového trenéra Leonida Sluckého, který tým vedl poprvé po odvolání španělského kouče Juandeho Ramose. Necid má vůbec na tyto zápasy nadání - trefil se i při Ramosově premiéře.

„Papa“ křísí Heerenveen

Heerenveen se v nizozemské lize pracně odráží z předposlední příčky tabulky, s pomocí exostravského střelce se mu to však daří. „V poslední době jsem se svojí formou spokojený. Věřím, že jsem se konečně rozstřílel a budu plnit roli kanonýra, pro niž mě Heerenveen angažoval,“ řekl Michal Papadopulos v rozhovoru pro Právo.

Nizozemský krajánek myslí i na reprezentaci, v jejímž dresu nastoupil v základní sestavě proti Polsku a ke konci utkání se Severním Irskem. „Moc rád bych dostal také pozvánku na turnaj do Dubaje. Chtěl bych svoji formu zúročit i v národním týmu a vybojovat si v něm místo, i když konkurence mezi útočníky je velká,“ dodal Papadopulos.

Michal Papadopulos v souboji s polským fotbalistou Poczakemfoto: Právo/Michaela Říhová

Jak si o víkendu vedli reprezentanti
Brankáři:
Petr Čech (Chelsea) - Neměl moc práce, Blues vyhráli na půdě Boltonu 4:0 a gólman ve třetím soutěžním zápase po sobě neinkasoval.
Jaroslav Drobný (Hertha) - Ve druhém utkání po návratu do branky inkasoval až v 60. minutě z penalty, domácí Dortmund nakonec vyhrál 2:0.
Antonín Kinský (Saturn Ramenskoje) - S kapitánskou páskou na rukávu vychytal čisté konto a výhru 1:0 nad Chimki.
Obránci:
Zdeněk Grygera (Juventus) - Nahrál na první gól a byl označen za nejlepšího hráče svého týmu. Co to však bylo platné, když Neapol dokonale otočila zápas a vyhrála v Turíně 3:2.
Roman Hubník (Sparta) - Hlavou po rohu mohl dát gól, ale brankář Baránek se nedal. Letenští si tak proti Baník připsali již osmou ligovou remízu (1:1).
Ondřej Kušnír (Sparta) - Formu si drží, Baník si však dával na jeho útočné výlety pozor. I proto se na Letné body dělily.
Zdeněk Pospěch (FC Kodaň) - V Esbjergu hrál druhý tým tabulky proti prvnímu a gól nepadl. Dopředu se český legionář moc často nedostal.
David Rozehnal (Hamburk) - Po vyloučení v minulém kole chyběl při porážce s Mönchengladbachem (2:3).
Tomáš Sivok (Besiktas) - Přispěl k těsné výhře 1:0 nad Ankaragücü a obhájce titulu je po bídném startu už čtvrtý v tabulce.
Záložníci:
Tomáš Hübschman (Šachtar Doněck) - V závěru dostal žlutou kartu a jeho tým vyhrál v Oděse 1:0.
David Jarolím (Hamburk) - Za stavu 2:1 nevyužil šanci, a tak HSV nakonec poprvé v bundeslize prohrál - nečekaně 2:3 s Mönchengladbachem.
Jaroslav Plašil (Bordeaux) - Byl protagonistou několika nebezpečných akcí a lídr tabulky nakonec zdolal třetí Monako 1:0.
Daniel Pudil (Genk) - Proti Cercle Bruggy hraje až v pondělí večer.
Tomáš Rosický (Arsenal) - Kvůli potížím s kolenem přišel i o výhru 3:0 nad Tottenhamem, zapojit by se měl již tento týden.
Libor Sionko (FC Kodaň) - Minule aspoň střídal, v Esbjergu nehrál vůbec.
Michal Švec (Heerenveen) - Odehrál celý zápas, ale v obraně, jeho tým se zvedl výhrou 3:0 nad Haagem.
Útočníci:
Milan Baroš (Galatasaray) - Je zraněný, nehraje.
Adam Hloušek (Slavia) - Předvedl smělé sólo zakončené střelou do boční sítě. Ani on však sešívané z bídy nevytrhl, prohráli v Příbrami 0:1.
Tomáš Necid (CSKA Moskva) - Znovu se trefil, posedmé v ruské lize. Již ve 3. minutě rozhodl jediným gólem zápas s Grozným.
Michal Papadopulos (Heerenveen) - Před týdnem skóroval jednou, nyní hned dvakrát. V 63. a 77. minutě a pojistil domácím vedení a výrazně pomohl k výhře 3:0 nad Haagem.
Václav Svěrkoš (Sochaux) - Blýskl se sice pěknou akcí, jeho tým však doma prohrál se St. Germain vysoko 1:4.
Jiří Štajner (Hannover) - Tentokrát spíš připravoval šance spoluhráčům a dočkal se za to výhry 1:0 v Kolíně.

Reklama

Související témata: