Hlavní obsah

Kozák s Wojnarem nahradili v jednadvacítce Chramostu s Gecovem

PRAHA

V nominaci české fotbalové jednadvacítky před utkáním evropské kvalifikace v Severním Irsku došlo ke dvěma změnám. Kvůli zranění vypadli útočník Mladé Boleslavi Jan Chramosta a liberecký záložník Marcel Gecov, místo nich trenér Jakub Dovalil povolal forvarda druholigové italské Brescie Libora Kozáka a ostravského středopolaře Petra Wojnara. Informovaly o tom internetové stránky fotbalového svazu.

Článek

Juniorská reprezentace se sejde ve středu v Praze a Dovalil bude doufat, že mu už žádné další omluvenky nepřijdou. Čeští mladíci se hned po srazu přesunou do Nymburka, kde budou trénovat až do nedělního odletu na ostrovy. Zápas je na programu příští úterý, Češi si budou chtít upevnit první místo v čele páté kvalifikační skupiny, kde ve čtyřech zápasech neztratili ani bod a naposledy vyhráli i na hřišti úřadujících evropských šampionů v Německu.

Duelem v Severním Irsku "lvíčata" zakončí kalendářní rok, zbývající tři utkání tým sehraje až příští rok. Do baráže o postup na mistrovství Evropy v Dánsku v roce 2011 postoupí vítězové deseti kvalifikačních skupin a čtyři celky s nejlepší bilancí na druhých místech.

Reklama

Související témata: