Hlavní obsah

Papadopulos: Ze snů o budoucnosti jsem dávno vyrostl

V posledních třech zápasech dal útočník Michal Papadopulos za nizozemský Heerenveen šest gólů. „Lepší období jsem asi ještě nezažil, uplynulé dva týdny byly fakt pěkné,“ říká český reprezentant, kterého si nový reprezentační trenér Michal Bílek vybral do národního týmu pro nastávající turnaj v Emirátech.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Michal Papadopulos v souboji s polským fotbalistou Poczakem

Článek

Co se změnilo, že vám to tam tak začalo padat?

Hraju pořád stejně. Je to i otázka štěstí, možná jsem ve správný čas na správném místě. Ale je mi jasné, že to takhle nepůjde pořád dál. Vrátili se nám po zranění důležití hráči na křídla, se kterými si dobře rozumím. Já jsem zpátky na hrotu a tam se cítím nejlíp. Hlavně mě těší, že jsme začali hrát dobře jako tým a dáváme poměrně dost gólů. Věřím, že se zvedneme a skončíme v první osmičce, která hraje play-off.

Zažil jste už v kariéře takhle střelecky plodné období?

Možná v dorostenecké lize. Tam jsem dal v jedenácti zápasech dvacet gólů.

Dáváte se si nějaké gólové mety?

Vůbec. Nekoukám se moc dopředu, žiju ze dne na den. Fotbal je jako houpačka: jednu chvíli se vám daří, za dva týdny může být všechno jinak.

Je o vás teď v Nizozemsku větší zájem?

V médiích určitě. Když člověk takhle dává góly, buduje si zároveň větší respekt u spoluhráčů i protihráčů. Daleko víc si mě teď všímají, ale nějaká velká hvězda zase nejsem. Heerenveen je malé město. Lidi mě často poznávají, ale když mě potkají někde na ulici, pozdraví, maximálně popřejí štěstí a tím to končí.

Neříkáte si, že by pro vás Nizozemsko mohlo být přestupní stanicí?

Jsem rád, že nastupuji a dávám góly. Ale abych snil o něčem, co bude, z toho už jsem vyrostl. Říkal jsem si, že bych se někde rád usadil na delší dobu a pokud to bude v Heerenveenu, vůbec mi to nebude vadit.

Jak si v Heerenveenu vede česká kolonie?

Já s Michalem Švecem hrajeme pravidelně. Milan Kopic nedostal šanci vůbec a Martin Lejsal teď taky nechytá. Přišel sem jako jasná jednička, ale dva týdny byl nemocný, šanci dostal náhradník a teď ho tam asi jen tak nepustí. Chytá fakt dobře.

Líbí se vám Nizozemsko jako země na život?

Jsem tam maximálně spokojen. Máme takový komplex bytů na golfovém hřišti, se mnou tam bydlí ještě Michal Švec a pár dalších hráčů. Ve volnu chodíme na golf s klukama ze Skandinávie a perfektně si u toho odpočinu. Občas zajedeme na kávu nebo na jídlo do nedalekého Groningenu, ale teď vůbec není kdy. Hrajeme Evropskou ligu a program je strašně nabitý.

Kolik na vás chodí diváků?

Ligové zápasy máme vyprodané, pokaždé 28 tisíc lidí. Jen na poháry chodí tak dvacet tisíc. Hrajeme totiž ve čtvrtek a to je jediný den, kdy jsou v Nizozemsku otevřené obchody do devíti večer. Kluci říkali, že spousta lidí je v práci a fotbal prostě nestihnou.

V Heerenveenu je populární i rychlobruslení. Nevyptávali se vás už na Sáblíkovou?

Zatím ne, ale pokud tam bude závodit, určitě se na ní půjdeme podívat. Máme to fakt za rohem.

Reklama

Související témata: