Hlavní obsah

Měli jsme vyhrát a jít do finále, zlobil se zklamaný Hloušek

AL AJN

Hodně zklamaní vycházeli čeští fotbalisté ze šatny po prohře s týmem Spojených arabských emirátů. Věřili ve finále a budou hrát jen o třetí místo. „Je to škoda. Ze hry toho domácí moc neměli, snad jednu hlavičku zblízka. Daleko nebezpečnější pro mne byly na tomto hrbolatém terénu malé domů. Penaltový rozstřel je nevyzpytatelný," řekl brankář Jaroslav Drobný.

Foto: Jan Tauber

Tomáš Necid přihrává v utkání proti SAE.

Článek

"Myslím si, že dvě střely jsem mohl chytit, bylo k nim blízko. Mrzí mě, že jsem ani jeden míč neměl. Připsal jsem si další reprezentační start, ale to je málo. Chtěli jsme víc,“ dodal smutně Drobný.

Stoper Roman Hubník ze k autobusu kulhal. „Nejprve mě sudí poslal ze hřiště, protože jsem měl pod červenými trenýrkami bílé elastické kalhoty, které vyčuhovaly. Střídat jsem musel proto, že mě píchlo v zadním stehenním svalu. Doufám, že to nebude až tak vážné. Domácí byli hodně rychlí, ale porazit jsme je měli. Už v první půli jsme měli tři šance. Je to škoda,“ krčil raměny.

Zápas nedohrál ani Michal Papadopulos, který měl posílit útok. „Dostal jsem krátce poté, co jsem přišel na hřiště ránu do kotníku a bylo zle. Zkusil jsem to, ale dál to nešlo,“ popsal svoje dvaceti minutové účinkování na hřišti.

Nesehranost neomlouvá 

Nespokojený byl i další útočník Adam Hloušek. „V první půli jsme měli dát nějaký gól. Já měl dvě slibné šance. Jsem naštvaný, protože jsme měli vyhrát a jít do finále. Mužstvo spolu hrálo poprvé, to nás ale neomlouvá,“ zlobil se.

„Když nedáme tři z pěti penalt, je to špatné. Já ji neproměnil naposledy loni v lize, než jsem šel do Ruska. Ale jistě přijdou mnohem důležitější penalty. Domácí byli těžkým soupeřem. Jsou techničtí a rychlí a kupodivu vydrželi celý zápas. Chtěli jsme tenhle turnaj vyhrát. Bohužel,“ smutnil Tomáš Necid.

„Je to zklamání. Ze zálohy nám moc míčů dopředu nepřišlo, ale v první půli jsme měli rozhodnout. Penalty jsou ošidné, nějakou nedáte a prohrajete i s outsiderem. Určitě ale nevypustíme ani zápas o třetí místo, protože hrajeme o reprezentaci. Mě mrzí, že premiéra v národním mužstvo neskončila výhrou. Snad příště, rvu se dál a kluci také,“ slíbil Martin Fillo.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články