Hlavní obsah

Je to porod, nechal se po vyřazení slyšet asistent Komňacký

AL AJN

Přicházel do tréninkového centra ligového Al Ajnu, kde hlavní stadion obklopuje hned několik parádních travnatých ploch, a tvářil se zachmuřeně. Bílkova asistenta u fotbalové reprezentace Františka Komňackého rozladilo vyřazení v duelu s domácími Emiráty v úvodním turnajovém duelu.

Foto: archiv

František Komňacký

Článek

´Nad Emiráty jejich výběr nevyhrál, takže na turnaji v Emirátech bude hrát jen o třetí příčku s Ázerbájdžánem, proto žádný div, že i ostřílený trenérský matador František Komňacký při pondělním raním tréninku nasadil kamennou masku.

„Nejsme spokojeni. Ani s výsledkem, ani s předvedenou hrou, protože s futsalovým pojetím domácího mančaftu jsme si poradit měli. Vždyť ve světovém žebříčku FIFA je sto místo pod námi, takže nás nic neomlouvá,“ nehledal žádné omluvy. Naopak, omlouval se sám. Za hráče, za trenérský ansámbl, v němž dělá Bílkovi asistenta, poradce a konzultanta zároveň, také.

„Nedostatečně jsme zareagovali na změnu způsobu hry soupeře, který ve druhé půli přeskupil řady, zesílil střed hřiště a my se s tím nevyrovnali. Ke své hře jsme se vůbec nedostali. Mužstvo se sice formuje v porodních bolestech, souhra a automatismy nefungují, ale i tak jsme hráčům hned při prvním hodnocení na rovinu řekli, že už ve středečním zápase od nich chceme vidět mnohem lepší výkon.“

Ani on však konkrétně hodnotit, natož pak jmenovat nechtěl „Na to je brzy. Spíše než o těch, kteří zklamali, bych mluvil o těch, které budeme zvát častěji. Třeba o Hlouškovi, Papadopulosovi, Blažkovi, hráčích dynamických, rychlých, odolných, protože takovým typům dnešní fotbal patří,“ pravil Komňacký rozvážně.

Krejčí sčítal padlé

Lékař české výpravy Petr Krejčí mezitím sčítal padlé... „Hubníka píchlo v hýžďovém svalu, což je hodně bolestivé, ale zároveň velmi neobvyklé zranění. Hned jsem zahájili léčbu a na pondělním tréninku už mohl vyklusávat,“ vzkazoval na dálku trenérovi Chovancovi na Letnou. „Papadopulos dostal ránu hned při prvním kontaktu se soupeřem do kotníku, musel zůstat na hotelu a nejel s námi tudíž ani do Dubaje. Volný den využije k odpočinku a plavání. On je sice optimistou a chce hrát, ale já to z medicínského hlediska tak jednoznačně nevidím.“

Jen mimochodem, na odpolední výlet za poznáním a nákupy do sto dvacet kilometrů vzdálené Dubaje nejel se spoluhráči nejen Papadopulos, ale i Kušnír, který má zhmožděné koleno.

„Jeho stav se ale výrazně zlepšil, Holkův také, a proto by oba měli ve středu proti Ázerbájdžánu nastoupit,“ nechal se slyšet Krejčí a pátral v paměti, kdy naposledy počítal tolik padlých.„Za patnáct let u reprezentace opravdu nepamatuji,  že bychom v podobném  utkání měli tolik zraněných. Je to ale dáno i tím, že hráči cítí šanci dostat se do kádru národního m užstva a trochu přeceňují svůj momentální zdravotní stav i síly.“

V exotických krajinách, jako jsou Emiráty, se často stává, že mužstvo postihnou střevní potíže. „Nás naštěstí zatím nic takového nepotkalo. Služby v hotelu Hilton jsou na vysoké úrovni, v kuchyni striktně dodržují jídelníček, který jsme jim poslali a já si to ještě denně kontroluji,“ nechal se slyšet Krejčí.

Reklama