Hlavní obsah

Ve Valencii ve slávistickém dresu zářil. V reprezentačním ale hrál v Emirátech jiný Hloušek

Nebyl vůbec k poznání. Před měsícem ve slávistickém dresu v pohárovém duelu ve Valencii zářil a uváděl španělské obránce v zoufalství, v nedělním duelu proti domácím Emirátům zapadl Adam Hloušek do rozháraného podprůměru, v němž se český reprezentační průměr v úvodním zápase na turnaji v Al Ajnu topil.

Foto: Karel Felt, Právo

Trenér fotbalové reprezentace Michal Bílek a Adam Hloušek v SAE

Článek

Proč najednou taková proměna? Kam se ztratil Adam Hloušek, který ve Valencii sklízel aplaus na otevřené scéně?

Prostě jiný tým, jiné rozestavení, jiný způsob hry.

Má to znít jako omluva nebo výmluva?

Ne, neomlouvá mě to. Dostal jsem se do dvou šancí, které jsem měl řešit s větším klidem a branku dát. Při té první jsem ale balón špatně trefil, takže střela byla příliš pomalá, při druhé jsem se snažil ještě nehrát Ličkovi, který byl lépe postavený. Prostě moje chyba. Ve druhé půli jsem pak zkazil tři míče a byl jsem střídaný.

Přitom právě vy jste měl být hráčem, který mohl až překvapivě pohyblivým domácím fotbalistům konkurovat rychlostí...

To jsem mohl, jenže bylo to složité, neboť oni k nám hodně rychle přistupovali, bránili nás ve dvou a někdy i třech hráčích, takže bylo těžké se prosadit.

Však jste také za celých devadesát minut moc šancí neměli...

Do přestávky jsme lepší byli, neboť jsme domácí napadali už před jejich šestnáctkou, nenechali jsme je hrát po zemi, příležitosti jsme měli a jen škoda, že jsme je neproměnili. Po půli jsme ale bohužel už nechali soupeře hrát a sami museli míče jen nakopávat a zkoušet brejky.

Soupeře jste nechali hrát a on vás přehrával. Pohybem, rychlostí, technikou...

Byli opravdu hodně rychlí a pohybliví, technicky navíc velice dobře vybavení, s míčem se doslova mazlili a dopředu se dostávali s lehkostí, jež nám dělala problémy.

Přitom informace zaznívající před zápasem tvrdily, že tým Emirátů zaostává v kondici a se silami nevydrží až do konce. Opak byl přitom pravdou!

Však jsme s tím kalkulovali a o přestávce si říkali, že fyzicky nevydrží. Jenže oni byli kupodivu u míče i u náš vždy rychle a protože hráli i chytře, dospělo utkání k bezgólové remíze a penaltovému rozstřelu, při němž jsme neuspěli. Mrzí to, co mám říkat víc?!

Třeba že váš výkon byl poznamenán krizí, do níž teď Slavia zabředla a která vás sráží i v reprezentaci?

To ne, v reprezentaci na Slavii nemyslím a snažím se hrát pořád totéž, co třeba ve vzpomínané Valencii před měsícem. Opravdu nevím, proč se mně nedařilo. Zpočátku možná hrála svou roli nervozita, ale tak spadla...

Reklama