Hlavní obsah

Šimůnek se podíval do Emirátů až na druhý pokus. Místo přítelkyně ho ale doprovází spoluhráči!

AL AJN (SAE)

Má smůlu. A hned dvojnásobnou. Do Emirátů dorazil obránce německého Wolfsburgu Jan Šimůnek až na druhý pokus, do základní sestavy nově se tvořícího reprezentačního výběru se na turnaji v Al Ajnu procpe rovněž až ve druhém zápase. „Hlavně že si ale s nároďákem zahraju pořádný fotbal, protože v klubu se těžko dočkám,“ pravil s klidem arabského beduína Šimůnek.

Článek

Když balil na cestu do Emirátů, od přítelkyně si své vyslechl. „Sám si cestu umíš zařídit, ale se mnou ne,“ rýpla si do něho.

V létě je totiž arabští úředníci vypekli. Nebo spíše s nimi pěkně vyběhli jindy tolik precizní Němci. „Pořídili jsme si s partnerkou dovolenou v Dubaji, kam jsme měli cestovat dva dny po červnovém přátelském utkání s Maltou. Jenže zájezd jsme kupovali v Německu, odkud jsme měli i letět, ale právě v tom byla potíž,“ vzpomíná na cestovatelské trable obránce ve službách Wolfsburgu Jan Šimůnek.

Němci víza nepotřebují

Až na letišti totiž úředníci zjistili, že nemají vstupují víza do Emirátů, takže se museli vrátit domů a narychlo shánět dovolenou jinde. „Už jsme byli na letišti v Mnichově u odbavení, když nás paní u přepážky upozornila, že nemáme víza. Němci je totiž nepotřebují, na což mě zařizování dovolené v cestovce neupozornili. A tak jsme zůstali doma. Byli jsme fakt dost naštvaní,“ vypráví Šimůnek, proč si před  reprezentačním srazem vyslechl od přítelkyně nejednu narážku.

Samozřejmě žertem, protože za mistrovský titul získaný ve Wolfsburgu, k němuž Šimůnek vydatně přispěl, se nakonec odměnili báječnou dovolenou v Egyptě. „Takže nezbývá, abychom se sem vydali s přítelkyní na druhý pokus. Ale samozřejmě už s vízy v pase,“ culí se ve stínu mešit a minaretů Šimůnek.

Za podzim jen 37 odehraných minut

Přitom ani on s reprezentačním putování do Arábie nepočítal, protože by ho po nepovedeném podzimu ani ve snu nenapadlo, že si na něho trenér Bílek vzpomene a nově se tvořícího výběru ho povolá. „Vždyť já jsem za celý podzim hrál v bundeslize jen sedmatřicet minut proti Hamburku a to jsme dostali pěkný výprask,“ netají Šimůnek, že ho nominace moc a moc potěšila. Do Emirátů se dvaadvacetiletý stoper přece jen podíval, i když místo přítelkyně mu dělají doprovod spoluhráči z národního mužstva.

Jenže ani v Al Ajnu se v prvním turnajovém duelu proti domácím Emirátům trenérovi do základní sestavy nevešel, dokonce ani v zástupu střídajících hráčů na něho nevybylo místo. „Ale ve druhém bych už kopat měl, takže si konečně zahraju pořádný fotbal. V klubu totiž žádné zlepšení nečekám, neboť trenér se mnou nepočítá. Vždyť já už nevysedávám ani na lavičce mezi náhradníky. Ještě že jsem si mohl před cestou na reprezentační sraz zahrát alespoň za rezervu, abych se dostal do tempa,“ povzdechl si Šimůnek celý natěšený na středeční zápas.

Reklama