Hlavní obsah

Podruhé už Bílek sestavu neřekl. Sám o ní nemá jasno!

AL AJN

Bílkova otevřenost vzala záhy za své. Nikoli snad proto, že by nový trenér české fotbalové reprezentace chtěl dělat na turnaji v Emirátech před středečním zápasem s Ázerbájdžánem tajnosti se sestavou, to jen jeho kádr je před duelem o třetí příčku zdecimován natolik, že musí čekat do poslední chvíle. „Rád bych sestavu řekl, ale opravdu nevím,“ omlouval se Michal Bílek po úterním podvečerním tréninku.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Trenér fotbalové reprezentace Michal Bílek (vpravo).

Článek

Hotová mizérie, v níž se česká reprezentace na turnaji v Al Ajnu ocitla. Nejprve prohrála v zahajovacím duelu s domácími Emiráty a byla tudíž odsouzena jen k zápasu o třetí příčku v turnaji s Ázerbájdžánem. Po utkání se zdravotní stav Bílkova kádru zkomplikoval natolik, že doktor Krejčí počítal padlé a trenér v areálu místního ligového klubu meditoval, koho vůbec postavit.

Aby ne, když se ještě během podvečerního tréninku zranil Blažek, Hubník pouze vyklusával kolem hřiště  a o Kušnírovi už kouč dopředu věděl, že ho nateklé koleno vyřadilo ze sestavy i pro druhý zápas a že si tudíž v Emirátech vůbec nezahraje.

„Původně jsme sem jeli s představou, že dáme příležitost všem hráčům bez ohledu na to, jak v zahajovacím střetnutí dopadneme a zda bude hrát finále nebo jen duel o třetí příčku. V případě Kušníra se to nepovede určitě, u dalších hráčů musím počkat, jak na tom budou ve středu při rozcvičení,“ vysvětloval trenér Bílek, proč z jeho záměrů sešlo a on musí vyčkávat.

Papadopulos chce hrát i s nakopnutým kotníkem

„Ke zraněným přibyl nově Blažek, který má nakopnutý nárt, u Hubníka odhaduji možnost startu proti Ázerbájdžánu padesát na padesát,“ doplňoval kouče lékař reprezentace Petr Krejčí a nijak netajil, že pochybuje i o startu Papadopulose. Ten si z úvodního střetnutí odnesl nakopnutý kotník, ale protože je to známý „tvrďák“, prohlašuje: „Chci hrát, vydržím to!“

„Takoví hráči se mně líbí. Tvrdí, odolní, s obrovskou chutí hrát,“ kvitoval přístup krajánka z Nizozemska Bílkův asistent František Komňacký, který ostatně už po prvním zápase avizoval, že Papadopulos, Hloušek, Blažek, ale třeba i Magera je typy útočníků pro moderní fotbal.  Rychlí, odolní, s tahem na bránu, touhou střílet góly.

„Proto bez ohledu na zdravotní stav mužstva neslevíme z našich záměrů a znovu se budeme pokoušet o útočný a ofenzivní fotbal, takže sáhneme k rozestavení 4-3-3,“  potvrzoval Komňacký. „Zatím mám ovšem jen jednu jistotu - chytat bude Grigar a příležitost dostane samozřejmě Holek, který už je v pořádku,“ doplňoval trenér Bílek.

Už při odpolední poradě vytýkal svým svěřencům chyby, jichž se dopouštěli v prvním zápase, a připravoval je na to, co mohou od Ázerbájdžánu vedeného německým koučem Berti Vogtsem čekat. „Bude to protivník vyznávající silový fotbal. Hodně běhají, hrají jednoduše a důrazně,  kondičně jsou dobře připraveni. Prostě typický východní styl,“ vynesl z porady Mario Holek.

Střetnutí o třetí turnajovou příčku s Ázerbájdžánem se hraje ve středu v 13.30 středoevropského času, přímý přenos by měla vysílat ČT 4.

Pravděpodobná sestava ČR
Grigar -Limberský, Šimůnek, Rajnoch, Švec - Matějovský, Holek, Lička - Papadopulos, Magera, Hloušek.

Reklama

Související témata: