Hlavní obsah

Pamič při návratu do reprezentace rozebíral s Eduardem Spartu i Rosického

Trenér chorvatské reprezentace Slaven Bilič povolal na sobotní přátelský duel proti Lichtenštejnsku sparťanského zadáka Manuela Pamiče s příslibem, že bude hrát od začátku zápasu. Ke svému zklamání však levý bek letenského celku na svůj první start v národnímu týmu čeká i po utkání, které Chorvaté vyhráli vysoko 5:0. „Když se mi bude dařit ve Spartě, další pozvánka jistě přijde,“ řekl Sport.cz Pamič.

Článek

Mrzí vás hodně, že jste si proti trpaslíkovi svůj první reprezentační start nepřipsal?

Mrzí mě to hlavně z toho důvodu, že mi trenér Bilič po příjezdu tvrdil, že se mnou počítá do základní sestavy. Nevím, proč nakonec své plány změnil.

Nic vám k tomu neřekl?

Nijak mně to nevysvětlil a já se ho ani na nic neptal. Během srazu mi přitom tvrdil, že je spokojený s mým přístupem v tréninku.

Nejednalo se ovšem o první příležitost, kdy jste mohl nastoupit v dresu národního týmu, že?

Je pravda, že nešlo o mou první nominaci do reprezentace.Byl jsem dokonce povolán i na mistrovství Evropy 2008 do Rakouska a Švýcarska. Ale ani tam jsem se do žádného zápasu nedostal.

Vysokou výhru 5:0 proti Lichtenštejnsku jste tedy sledoval jen z lavičky. Co takové utkání chorvatskému výběru, který se na úkor Anglie a Ukrajiny na nadcházející světový šampionát do Afriky neprobojoval, dalo?

Trenér samozřejmě chtěl zkusit hráče, se kterými může počítat do nové kvalifikace o postup na evropský šampionát 2012.

Vás alespoň může těšit, že si na vás kouč Bilič vzpomněl a že vám snad dá příležitost i v budoucnu....

Musím hlavně předvádět dobré výkony ve Spartě. Jedině tím si můžu říct o nominaci do reprezentace. A že mé výkony v letenském týmu sledují, mi potvrdil i šéf našeho svazu, jenž se ještě na podzim chystá do Prahy na utkání Evropské ligy.

A co vaši spoluhráči z národního týmu. Zajímali se o to, jak si v Česku vedete?

Samozřejmě, že se ptali. V tomto výběru nechyběl ani obránce Zenitu Petrohrad Ivica Križanac, který ve Spartě taky před osmi lety působil.

Co vám říkal?

Že ze současného kádru pamatuje jen Jardu Blažka a ještě jednoho fyzioterapeuta. Vzpomínal, jak se Spartou úspěšně válčili v Lize mistrů.

V současné nominaci kouče Biliče nechyběla ani slavná jména jako Kranjčar, Srna, Klasnič. Přesto se asi za největší hvězdu dá považovat útočník Arsenalu Eduardo, že?

To asi ano. Ale vůbec se jako žádná velká hvězda nechová. Bavili jsme se spolu o Arsenalu, Tomáši Rosickém a taky se mě samozřejmě vyptával na Spartu.

A co se od vás dozvěděl?

Že jsem v ní spokojený.

Reklama

Související témata: