Hlavní obsah

Hubník, Gekas, Kobiašvili - Hertha nakupuje. Bude to ale na záchranu v bundeslize stačit?

BERLÍN

Po dalším výprasku na Bayernu je pro fotbalisty berlínské Herthy zimní přestávka hotovou spásou. Upínají k ní všechny naděje, neboť věří, že zpackaný podzim lze ještě napravit a ztracenou bundesligu zachránit. Tedy, pokud se povede mužstvo patřičně posílit. „Musí ale přijít minimálně pět dobrých fotbalistů, protože někteří naši současní hráči na bundesligu prostě nemají,“ zůstává skeptický český gólman ve službách Herthy Jaroslav Drobný.

Článek

Pětigólový výprask na Bayernu (2:5) jen završil podzimní trápení berlínského klubu. „To, co jsme předvedli, byl vtip. Hodně špatný,“ lamentoval nad hrou svého týmu Drobný. „Ukázali jsme zase všechny naše slabiny,“ přidal se kapitán týmu Arne Friedrich.

Hertha v podzimní části bundesligy nasbírala pouhých šest bodů za jednu výhru a tři remízy a trůní na poslední příčce tabulky. S šestibodovou ztrátou na předposlední Norimberk a desetibodovým mankem na šestnáctou Bochum. Statistici okamžitě připomněli, že podobně mizernou bilancí se mohl v historii pochlubit jen jeden jediný klub - Tasmanie Berlín si před čtyřiačtyřiceti lety připsala na podzim na konto jednu výhru a jednu remízu.

Trenér Friedhelm Funkel však víru v záchranu neztrácí. „Ve druhé polovině soutěže začneme ztrátu dohánět. Jsem přesvědčen, že se zrodí ještě mnoho překvapení.“

Mezi posilami Hubník

K záchraně by měly pomoci nové akvizice, které do Berlína míří. Nový manažer Michael Preetz už jejich jména oznámil - Gekas z Leverkusenu a Kobiašvili ze Schalke. „Třetím bude Roman Hubník z FK Moskva, s nímž jsme se zatím dohodli na půlročním hostování,“ potvrdil, co už bylo v Praze veřejným tajemstvím několik týdnů.

„Navíc bychom měli zájem ještě o jeho spoluhráče. Nabídku už jsme mu předložili,“ pravil trochu tajemně. Hodně se spekuluje i o tom, že by z Bayernu mohl přijít pomoci dvacetiletý brazilský dirigent Breno, který v Mnichově nehraje a hostování v Berlíně by mu mělo pomoci prosadit se do sestavy Van Gaalova týmu.

„Jenže to jsou pořád tři hráči. A my jich potřebujeme minimálně pět, šest. Leda že by se jmenovali Pantelič, Šimunič a Voronin, ale takové posily už asi nikdy nepřijdou," neskrýval frustraci Drobný.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články