Hlavní obsah

ČMFS chystá nový systém prodeje vstupenek na zápasy reprezentace

PRAHA

Nový systém prodeje vstupenek na zápasy národního týmu chystá Českomoravský fotbalový svaz. Podle funkcionářů musí být možné v budoucnosti získat lístky jednodušším způsobem, než umožňovala dosavadní distribuce prostřednictvím internetu. I kvůli tomu prý odehrálo národní mužstvo závěr kvalifikace mistrovství světa před poloprázdnými tribunami.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Předseda ČMFS Ivan Hašek

Článek

Předseda svazu Ivan Hašek míní, že se už nemůže stát, aby závěr dvouletých bojů byl bez českých fandů. "Záleží samozřejmě i na výsledcích, ale ticketing by měl být nastaven tak, aby zápasy byly vždy vyprodány," řekl Hašek po dnešním jednání výkonného výboru.

Místopředseda svazu Jindřich Rajchl prohlásil, že proto se musejí vstupenky dostat co nejblíže k fanouškům. "Není možné znemožnit cestu ke vstupenkám těm, kteří nevěří internetovému prodeji. Možností je několik, od spolupráce s vyhlášenými portály přes užší propojení s reprezentačním fanklubem," uvedl Rajchl.

Zatímco nový systém prodeje se teprve bude tvořit, už nyní funkcionáři oznámili pravidla pro výběr místa zápasů. "Výběr stadionu musí být znám 90 dnů před zápasem, 60 dnů před ním musí být známy ceny vstupenek," řekl mluvčí svazu Petr Svěcený.

Šmicer jako Bierhoff

Schváleny byly kompetence manažera národního týmu, kterým se na podzim stal Vladimír Šmicer. "Podřízen je přímo pouze předsedovi, jeho podřízenými jsou s výjimkou hlavního kouče všichni lidé z realizačního týmu. Jeho hlavní úkoly jsou ve sportovní, mediální a marketingové oblasti. Podobným způsobem funguje u německé reprezentace Oliver Bierhoff," uvedl Svěcený.

Zatímco nad přesným termínovým kalendářem A týmu ještě visí otazníky, jednadvacítka už svůj program včetně místa domácích zápasů zná. Příprava s Finskem (3. března) se bude hrát v Uherském Hradišti, kvalifikace proti San Marinu (3./4. září) v Mladé Boleslavi a s Islandem (7./8. září) v Jablonci. Dějiště říjnového barážového zápasu bude určeno až po postupu týmu, podobné to bude s listopadovou přípravou.

Nově má fotbalový svaz v komisích mezinárodní federace FIFA už tři zástupce. Po Ivanu Haškovi, jenž je členem technické komise, a Petru Fouskovi v komisi futsalu je ortopéd Jiří Chomiak ve zdravotní komisi.

Vyloučit těžké úrazy dětí

Ke svému závěru spěje akce "bezpečná branka", která má do budoucna vyloučit těžké úrazy dětí po pádu konstrukcí branek. Nedávno uzavřená smlouva o spolupráci svazu s hejtmany by měla přinést peníze na výrobu tisíců branek s rozměry 5x2 metry pro žákovský fotbal.

"Oslovili jsme vědecká pracoviště a ČVUT, z jejich spolupráce vznikl český patent na konstrukce z kompozitových materiálů. Není jednoduché je převážit jako ty dřívější, navíc mají výrazně měkčí a pružnější materiál. Na nákladech pro vývoj se podíleli prostřednictvím své nadace také fotbaloví reprezentanti," uvedl Rajchl.

V jeho kompetenci je i případ brněnského Martina Suse, kterému by měl svaz za prodlevy v administrativních úkonech předchozího vedení ČMFS vyplatit podle nizozemského soudu 334 000 eur (8,7 miliónu korun). "Zatím ještě máme řadu právních argumentů, abychom exekuci odvrátili. Ale pokud bychom nakonec museli platit, vyvinuli bychom patřičné kroky vůči zodpovědným osobám," prohlásil svazový místopředseda.

Reklama