Hlavní obsah

Reprezentace plánuje turnaj v USA a dál láká ke spolupráci Nedvěda

PRAHA

Termínový kalendář české fotbalové reprezentace pro rok 2010 dostává pomalu jasnou a konkrétní podobu. Po březnovém přípravném duelu proti Skotsku v Glasgowě se zřejmě vydá Bílkův výběr za oceán na turnaj do USA. „Opravdu o této možnosti jednáme, čekáme ale na definitivní potvrzení Američanů,“ potvrdil první muž českého fotbalu Ivan Hašek.

Foto: Massimo Pinca, ČTK/AP

Pavel Nedvěd by i po ukončení kariéry měl ještě českému fotbalu co dát.

Článek

Před světovým šampionátem v Jihoafrické republice by chtěli Američané, kteří se mistrovství světa pochopitelně zúčastní, uspořádat turnaj, na němž by změřili síly se sparringpartnery z Evropy. Proto uvažují o startu české reprezentace a Turecka.

„Jednání probíhají, musíme ovšem počkat na konečné slovo Američanů,“ potvrdil předseda ČMFS Ivan Hašek a dodal, že turnaj za oceánem by měl proběhnout od 22. do 25. května.

Austrálie se nelíbila, neprošel ani zápas s Italy

Nabídka na start české reprezentace přišla i z Austrálie, svazová generalita ji však neakceptovala. „To proto, že vzdálenost je až příliš veliká,“ vysvětlil Ivan Hašek. Ani přípravný duel s Itálií se hrát nebude. Důvod je prostý - squadra ho plánovala na červen. „Jenže většina fotbalových soutěží končí začátkem května a dát v červnu dohromady národní tým by bylo složité,“ vysvětlil první muž českého fotbalu.

Termínový kalendář jara zahrnuje pochopitelně i losování kvalifikace nastávajícího evropského šampionátu. „Na losování pojedeme v plné síle - já, trenér národního týmu Michal Bílek, reprezentační manažer Vladimír Šmicer , svazový místopředseda Jindřich Rajchl a sekretář Rudolf Řepka,“ oznámil Hašek nominaci na únorové varšavské losování.

Netajil přitom, že by si do skupiny přál soupeře, přes které by se dalo jak postoupit, tak na jejich atraktivitě něco vydělat při prodeji televizních práv.

Šéf českého fotbalu se nezříká dalších konzultací se zkušeným trenérem Karlem Brücknerem a rád by využil také služeb Pavla Nedvěda, který loni ukončil bohatou aktivní kariéru. "S Pavlem je v kontaktu Karel Poborský. Je trošku složité Pavla zapojit, když žije v Itálii, ale určitou formu spolupráce připravujeme, abychom jeho obrovského jména pro náš fotbal využili," ujistil Hašek.

Reklama

Související témata: