Hlavní obsah

Bednář si řekl o návrat do reprezentace, potvrdil Bílek

PRAHA

Bez anglických lídrů Čecha a Rosického se o víkendu představili Bílkovi vyvolení. Kouč fotbalové reprezentace již pomalu chystá výběr na březnový duel ve Skotsku. V jeho první letošní nominaci by neměl chybět útočník Bednář. „Roman si svými výkony a góly určitě řekl o návrat do reprezentace,“ uvedl Michal Bílek na adresu hráče West Bromwich Albion.

Článek

Hráče s parádní formou aby kouč fotbalové reprezentace v půlce února hledal s velikou lupou... O útočnících to platí obzvlášť, a tak není divu, že Michal Bílek vítá obrození Romana Bednáře. Proto se spolu s manažerem národního týmu Vladimírem Šmicrem vydal minulý týden do Anglie omrknout urostlého útočníka West Bromwich Albion přímo v akci. A vrátil se nadmíru spokojený.

„Od začátku roku dal ve druhé lize šest branek. Jeho tým hraje o postup do Premier League a Roman v utkání, které jsme viděli, odvedl velmi kvalitní výkon. Je důrazný, dává góly. Určitě si řekl o návrat do reprezentace,“ potvrdil Bílek pro Právo.

Šéfové nároďáku na společné večeři s Bednářem probrali i nefotbalové věci a s potěšením konstatovali, že po loňském skandálu s nákupem drog si dal útočník svoje soukromí do pořádku. Druholigový kanonýr by si tak již ve Skotsku, s nímž se Češi utkají také v kvalifikaci mistrovství Evropy 2012, mohl připsat čtvrtý mezistátní start.

„Baroš rehabilituje po vážném zranění. Některým se tolik nedaří, další jsou ještě v přípravě. Povoláme fotbalisty, kteří už hrají soutěže, ale i ty, kteří se teprve připravují. Příležitost dostanou někteří noví, pozveme i opory týmu. Jde o důležitý přípravný zápas. Rozhodně sestavíme silnější tým, než jaký se představil na turnaji v Emirátech,“ ujistil Bílek.

Jak si o víkendu vedli reprezentanti
Brankáři:
Petr Čech (Chelsea) - Odpočíval a jeho Blues vyřadili v osmifinále FA Cupu druholigový Cardiff 4:1.
Jaroslav Drobný (Hertha) - Inkasoval gól, za který nemohl. Poslední tým tabulky doma jen remizoval 1:1 s Mohučí, čímž si moc nepomohl.
Obránci:
Zdeněk Grygera (Juventus) - Znovu nehrál a jeho tým vydřel výhru 3:2 nad Janovem.
Roman Hubník (Hertha) - Konečně byl natolik fit, že se dočkal premiéry v bundeslize. Ani on však z remízy 1:1 s Mohučí velkou radost neměl.
Michal Kadlec (Leverkusen) - Blýskl se jedovatým přímým kopem a dočkal se cenné výhry 2:1 nad obhájcem titulu z Wolfsburgu. Bayer tak vede tabulku, ale už jen díky o jeden gól lepšímu skóre...
David Rozehnal (Hamburk) - Možná pro sebe našel novou specializaci... K výhře 3:1 ve Stuttgartu přispěl exekucí přímého kopu, po němž Van Nistelrooij vstřelil vítězný gól.
Tomáš Sivok (Besiktas) - Dostal žlutou kartu a dočkal se překvapivé porážky 0:2 na hřišti Gaziantepsporu.
Záložníci:
David Jarolím (Hamburk) - Po výhře 3:1 ve Stuttgartu je HSV čtvrtý v tabulce, jeho kapitán mu však kvůli karetnímu trestu bude příště chybět.
Marek Matějovský (Reading) - Stále nehraje, vynechal i pohárový duel s West Bromwich Albion (2:2).
Jaroslav Plašil (Bordeaux) - Hrál výborně a bojovností, střelbou i přihrávkami výrazně přispěl k domácímu vítězství lídra tabulky 3:1 nad St. Etienne.
Daniel Pudil (Genk) - Měl volno, zápas v Mechelenu byl odložen.
Tomáš Rosický (Arsenal) - Během pohárového víkendu měl volno.
Útočníci:
Roman Bednář (West Bromwich Albion) - Gól tentokrát nedal, jeho tým remizoval 2:2 v Readingu, takže pohárové osmifinále se bude opakovat.
Michal Papadopulos (Heerenveen) - Do prestižního domácího duelu s Ajaxem znovu zasáhl od 68. minuty, favorizovaní hosté vyhráli 2:0.
Václav Svěrkoš (Sochaux) - Jeho strádání pokračuje, v Le Mans (0:0) nenastoupil.
Jiří Štajner (Hannover) - Za stavu 0:4 zůstal po prvním poločase v kabině, jeho tým nakonec schytal od Brém debakl 1:5.

Reklama

Související témata: