Hlavní obsah

Ukázalo se, že je na čem stavět, i přes prohru kvitoval výkon svého týmu Bílek

GLASGOW

Pochopitelně že zklamání v české kabině zavládlo, samozřejmě že se trenér fotbalové reprezentace Michal Bílek cítil rozladěný. Jeho tým podal ve Skotsku slibný výkon, hodinu byl lepší a i šance si připravil, jenže co to bylo platné, když zase prohrál. Už potřetí pod jeho vedením. "Jasně že prohra hrozně mrzí, ale zároveň se ukázalo, že máme na čem stavět," kvitoval výkon svých svěřenců Bílek.

Foto: Scott Heppell, ČTK/AP

Trenér české fotbalové reprezentace Michal Bílek se ani v třetím zápase na lavičce národního mužstva výhry nedočkal.

Článek

V Glasgowě jste sice se svým mužstvem zase prohrál, na rozdíl od listopadového vystoupení v Emirátech však rozladěný být nemusíte...

Porážka v Glasgowě hodně mrzí, protože jsme sehráli velmi dobré utkání, solidně jsme kombinovali, i do zakončení se dostávali a šedesát minut jsme byli lepší týmem. Chybou ovšem bylo, že jsme nedali gól a naopak z jednoho protiútoku inkasovali.

Pro vás to muselo být hodně mrzutě, i když na druhé straně vaši svěřenci jistý příslib do budoucnosti vyslali...

Ukázalo se, že je na čem stavět. A navíc někteří hráči, kteří nemají tolik zkušeností, naznačili, že mohou nově se tvořící reprezentační mužstvo doplnit.

V tom byl zřejmě největší rozdíl mezi kádrem v Arábii a současným výběrem.

Ty dva výběry nelze vůbec srovnávat. V Emirátech se představilo úplně jiné mužstvo a listopadový turnaj tam dopadl vyloženě špatně. Do Glasgowa jsem proti Skotům nominoval hráče tvořící kostru národního tým, a k nim přidal další, kteří by se na kostru měli nabalit.

Vystoupení v Hampden Parku nevyznělo špatně, jenže jste zemřeli zase na žalostnou koncovku. Česká reprezentace už nedala 378 minut gól a jak se zdá, bez Baroše ho prostě schopna vstřelit není...

Baroš je samozřejmě nejlepším kanonýrem, takže jeho góly chybí. Jenže my tady měli Necida, který je rozeným střelcem, nastoupil i Svěrkoš. Je prostě potřeba, aby branky dávali i jiní hráči než Baroš.

Neměl jste se snažit situaci zachránit tím, že byste ponechal Rosického na hřišti až do konce a pokoušel se uhrát alespoň remízu?

Dopředu jsem dal na srozuměnou, že po šedesáti minutách přijde střídání. Rosický odehrál velice dobré utkání, ale já na jeho místě potřeboval vyzkoušet i Skácela.

Mohla středeční konfrontace něco naznačit pro kvalifikaci o EURO, jež oba týmy čeká na podzim?

Ta bude úplně o něčem jiném. I proto, že Skotsko mělo hodně zraněných hráčů, kteří mu chyběli.

Reklama

Související témata: