Hlavní obsah

Mario Holek: Pro mne byla čest si s hvězdami zahrát

Třiadvacetiletý záložník Dněpropetrovsku Mario Holek sice už oblékl dres národního týmu během přípravy v Emirátech, v Hampden Parku ho však trenér postavil od začátku mezi Plašila s Rosickým. A exbrněnský mladík se stal jedním z nejpříjemnějších překvapení. „Je fajn, když mladý kluk dostane šanci a takhle perfektně ji chytne za vlasy. Hrálo se s ním dobře,“ chválil mladšího spoluhráče kapitán Tomáš Rosický.

Foto: Karel Felt, Právo

Mario Holek před hotelem v Larnace

Článek

Tomáš Rosický vás chválil. Jak se vám vůbec hrálo vedle něho a Jaroslava Plašila?

Pro mne to byla čest, si s nimi zahrát. To jsou výborní fotbalisté. Nejenže se s nimi hraje dobře, ale člověk se i ledacos přiučí. Moc mi pomohl i Tomáš Hübschman, který nás jistil.

Kdy jste se dozvěděl, že budete v základní sestavě?

Když mě trenér při tréninku zařazoval do kombinací s těmi dvěma, trochu jsem tušil, že bych si mohl zahrát víc, než pár minut. Před tréninkem i po něm se mnou mluvil. pak mi i řekl, že bych mohl hrát v základu. Byl jsem sice překvapený, ale měl jsem z toho radost. Snažil jsem se podat co nejlepší výkon.

Byl jste před utkáním nervózní?

Trochu ano, ale řekl bych, že to byla ta zdravá nervozita, která pomáhá a nesvazuje nohy.

Ale utkání se vám povedlo...

Neviděl jsem se, ale pocit mám dobrý, i když chybičky jsem na něm našel, ale doufám, že jsem trenéra nezklamal.

Jak se vám líbila atmosféra v Hampden Parku?

Byla báječná, i když nebylo zdaleka vyprodáno. Při kvalifikaci to nepochybně bude větší hukot. Já jsem podobnou zažil na Ukrajině jen v zápasech s Dynamem Kyjev nebo Šachtarem Doněck. Na nás chodí v Doněcku kolem patnácti tisíc diváků, v Hampden Parku bylo nejméně dvakrát tolik. Ale přesně tohle mám rád, protože to motivuje. Užíval jsem si ji.

Liga na Ukrajině ještě nezačala. V jaké jste fázi?

Máme za sebou měsíc náročné přípravy. Teď už dolaďujeme.

S jakým cílem do soutěže vstoupíte?

V klínit se mezi Dynamo a Šachtar nebo ještě lépe, dostat se v tabulce před oba. V každém případě chceme vybojovat účast v evropských pohárech.

Reklama