Hlavní obsah

Udivený Rosický: Nevím, proč mi Fletcher rozbil hubu

Kapitán české fotbalové reprezentace Tomáš Rosický byl ve středečním přípravném duelu v Glasgow tahounem a nejlepším hráčem týmu. I přes prohru viděl ve hře pozitiva. Na trávníku schytal hodně ran a někdy se nestačil dění na trávníku divit. „Nevím, proč mi Fletcher rozbil hubu,“ kroutil hlavou po zápase s domácím Skotskem.

Foto: Scott Heppell, ČTK/AP

Tomáš Rosický (vpravo) si hlídá míč před Dattenem Fletcherem v dresu Skotska.

Článek

Skotům jste byli nejen vyrovnaným soupeřem, ale v některých fázích zápasu jste je i předčili. Jak moc z tohoto pohledu mrzí porážka 0:1?

Samozřejmě, že ta porážka mrzí, protože jsme Skoty do šancí moc nepustili. Opravdu jsme byli značnou část zápasu i lepší a měli víc šancí nebo slibných akcí. Škoda, že jsme nedali gól. Remíza by zápasu slušela víc a možná se dalo v Glasgowě i vyhrát. Oni vystřelili třikrát nebezpečně na branku a dali jeden gól po naší zbytečné chybě. Dvě tutovky jim Jarda Drobný chytil.

Chybovat ale v takových zápasech se nevyplácí...

Přesně tak, protože tak kvalitní soupeř chyby nekompromisně trestá. Takový je fotbal. Musíme být koncentrovaní po celý zápas, protože za chyby se platí góly.

Co duel v Hampden Parku ukázal pozitivního?

Především jsme splnili to, co jsem říkal před utkáním. Vyrovnali jsme se jim v důrazu. Ukázalo se, že můžeme se Skoty hrát i u nich, což je před vzájemným zápasem v kvalifikaci o mistrovství Evropy 2012 velmi pozitivní. Tohle mužstvo má dobrý základ a je na čem stavět. Předvedli jsme kvalitní herní prvky. Získali jsme zkušenosti a máme se z čeho poučit.

Čím si vysvětlujete, že jsme se nedokázali víc střelecky prosadit?

Někdy chybělo víc důrazu při zakončení, jindy i kousíček štěstí. Je pravda, že musíme využít maximum příležitostí, protože v takových zápasech nemůžeme čekat, že těch šancí budeme mít moc. Na tom musíme zapracovat. Ale nemáme se za co stydět. Chyběli nám někteří hráči, především Milan Baroš, věřím, že budeme ještě silnější.

Překvapili vás něčím Skotové?

Nepřekvapili, protože naši kluci do toho šli dobře. Skotové hráli fotbal, který jsme od nich čekali. Spoluhráče musím pochválit za velké nasazení a odvahu. Nenechali jsme se zastrašit. Navíc, když jsme rychle kombinovali pozemi, měli velké problémy. Určitě to byl před kvalifikací výborný a poučný test.

Vaše kreativní kombinace s Jaroslavem Plašilem se dala očekávat, ale on se do ní velmi dobře zapojil i Mario Holek. Co jste říkal jeho výkonu?

S Jardou spolu hrajeme léta, takže si vyhovíme. Hodně jsme se prolínali a točili, což byl náš záměr, abychom jim udělali co nejvíc starostí. Fungovalo to. A co se týká Maria, ten příjemně překvapil. Zvládnul zápas skvěle. Je dobře, když mladý kluk dostane šanci a takhle perfektně ji využije. Jsem za něj moc rád, protože to bylo další pozitivum tohoto zápasu.

Na vás diváci v některých momentech hučeli. Co jste Skotům udělal?

Tak toho jsem si nevšiml, byl jsem koncentrovaný na hru. Nic jsem nikomu z nich neudělal. Alespoň o tom nevím.

A oni vám?

Fletcher mi rozbil hubu. Nevím proč. Nekopl jsem ho, nejsem si vědom, že bych mu něco vyvedl. Ani z ligových zápasů s Arsenalem proti jeho Manchesteru United si neuvědomuji, že bych mu něco udělal. Jenže on si na mne ve středu v Hampden Parku dvakrát počkal a jednou mě praštil do obličeje.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články