Hlavní obsah

VIDEO: Baroš se bleskovým gólem přihlásil Bílkovi do služby

PRAHA

Pět měsíců byl kanonýr Milan Baroš bez fotbalu. A sotva se po operaci nártu na pár minutek vrátil na hřiště, okamžitě dal gól. Z jeho vydařeného návratu se raduje nejen kouč Galatasaray Istanbul, ale také trenér české reprezentace Michal Bílek. Jestli něco národnímu týmu chybí, je to spolehlivý střelec. A právě Baroš je jednou z mála nadějí.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jsem zpátky a znovu nebezpečný, hlásí Milan Baroš.

Článek

Dal zlobivému kanonýrovi najevo, že při dalším excesu už s ním přestane počítat. Na druhou stranu je Michalu Bílkovi jasné, že bez Milana Baroše je momentálně sestavování útoku hodně problematické. A tak musel kouč fotbalové reprezentace zajásat - třináct minut kanonýrovi Galatasaraye Istanbul stačilo, aby se při návratu po zranění proti Ankaragücü gólově prosadil.

„Z návratu mám velkou radost. Cítil jsem se dobře, ale musím na sobě ještě hodně pracovat, abych se dostal tam, kde jsem byl před zraněním,“ citoval Baroše server ajansspor.com. „Gól mě samozřejmě potěšil, ale hlavní je, že jsme vyhráli. Během mé absence hráli spoluhráči velmi dobře a já jim teď můžu konečně pomoct. Dlouhá pauza mě hodně trápila, ale teď už jsem zpět,“ oddechl si nejlepší střelec minulého ročníku turecké ligy.

„Milanův návrat mě moc potěšil. Navíc dal hned gól, což je skvělé. Věřím, že naváže na své předchozí výkony a bude znovu střílet góly,“ jásal po výhře 3:0 kouč Frank Rijkaard.

Bílkovi musí znít tato zpráva jako rajská hudba. Bez Baroše totiž nároďák pod vedením nového kouče sehrál 270 minut, během nichž zatím ani jednou neskóroval (Emiráty 0:0, Ázerbájdžan 0:2, Skotsko 0:1). Barošův návrat je příslibem, že zachránce už je snad na dobré cestě...

Jak si o víkendu vedli reprezentanti
Brankáři:
Petr Čech (Chelsea) - Po zranění lýtka by se měl vrátit do branky prý již tuto neděli proti Blackburnu.
Jaroslav Drobný (Hertha) - Po domácí prohře 1:2 s Norimberkem už je sestup velmi reálný. Rozhodující gól padl v nastavení.
Obránci:
Zdeněk Grygera (Juventus) - Prožil zápas hrůzy! Jeho tým záhy vedl 3:0, pak ovšem český výtečník zavinil tři góly a zápas skončil nerozhodně 3:3...
Roman Hubník (Hertha) - Proti Norimberku (1:2) se snažil podporovat ofenzivu. Pak se s celým týmem ocitl v hluboké defenzivě, když na hřiště vtrhli rozlícení vlastní fanoušci...
Michal Kadlec (Leverkusen) - Poctivě bránil a dočkal se ve šlágru kola výhry 4:2 nad Hamburkem.
Ondřej Kušnír (Sparta) - V Mladé Boleslavi byl jedním z protagonistů závěrečného obratu, gólem na 1:1 přispěl k cenné výhře 2:1.
David Rozehnal (Hamburk) - Obrana nebyla na hřišti Leverkusenu moc pevná, český stoper dal alespoň snižující gól na 2:3, porážku však už neodvrátil.
Tomáš Sivok (Besiktas) - V Denizli hraje až v pondělí.
Záložníci:
Mario Holek (Dněpropetrovsk) - Nebyl nijak výraznou postavou duelu, v němž jeho tým porazil Obolon Kyjev 2:0.
Tomáš Hübschman (Šachtar Doněck) - Nehrál, jeho tým doma vyhrál 2:1 nad Metalistem Charkov.
David Jarolím (Hamburk) - Předvedl jednu vydařenou střelu, na trefu z Evropské ligy však v Leverkusenu (2:4) nenavázal.
Jan Morávek (Schalke) - Do vítězného duelu se Stuttgartem (2:1) nezasáhl.
Marek Matějovský (Reading) - Vítězný zápas s Bristolem (2:0) proseděl na lavičce.
Jaroslav Plašil (Bordeaux) - Lídr francouzské ligy dál ztrácí body, tentokrát remízou 0:0 v Monaku. Šance českého záložníka na tom nic nezměnila.
Daniel Pudil (Genk) - Na hřišti Anderlechtu hrál celý zápas, domácí favorit vyhrál 2:0.
Tomáš Rosický (Arsenal) - Kvůli bolavým tříslům vynechal zápas na půdě Hullu, Kanonýři vyhráli 2:1.
Útočníci:
Milan Baroš (Galatasaray) - Návrat jak z pohádky, po pěti měsících bez fotbalu hned skóroval s Ankaragücü (3:0).
Roman Bednář (West Bromwich Albion) - Také on se po zranění vrátil. Proti Blackpoolu (3:2) nastoupil v 62. minutě, gól nedal.
Tomáš Necid (CSKA Moskva) - Při domácí výhře 1:0 nad Permem byl hodně aktivní, gólu se však nedočkal.
Michal Papadopulos (Heerenveen) - Nenastoupil, jeho tým vyhrál v Arnhemu 1:0.
Václav Svěrkoš (Sochaux) - Zaskvěl se výstavní ránou, gól z toho však nebyl a domácí tým Paris St. Germain vyhrál jasně 4:1.
Jiří Štajner (Hannover) - Do vítězného duelu s Frankfurtem (2:1) nezasáhl.

Reklama