Hlavní obsah

Fotbalová sedmnáctka porazila Ukrajinu a její šance žije

KYJOV

Čeští fotbalisté do 17 let zvládli druhé utkání elitní kvalifikační fáze o postup na mistrovství Evropy. V Kyjově porazili gólem v nastavení Ukrajinu 2:1. Úvodní utkání s Gruzií prohráli 0:1 a o postup budou hrát v závěrečném duelu s Nizozemskem. Zápas jste mohli sledovat ve videopřenosu na Sport.cz.

Článek

V Kyjově hráli mladí reprezentanti do 17 let o naději na postup na mistrovství Evropy, které se uskuteční koncem května v Lichtenštejnsku. Po výhře 2:1 s Ukrajinou je ale jasné, že cesta na šampionát ještě ztracena není. Češi musejí porazit Nizozemsko o dva góly a postoupí! Nizozemsko totiž zdolalo Gruzii 2:1. V případě, že by Gruzie neporazila Ukrajinu, stačí Čechům jakákoli výhra nad Nizozemskem.

Česká republika „17“ – Ukrajina „17“ 2:1 (1:0)
Branky: 15. Hurka, 80. P. Twardzik – 64. Chamid. Rozhodčí: Pilav. ŽK: Česlák, Toms, Mižič – Vakulenko, Glušitskij, Jakovenko. ČK: 45. Veselý - 60. Vakulenko. Diváci: 500.
ČR: Veselý – Toms, Kalas, F. Twardzik, Hybš – Krátký (67. P. Twardzik), Mižič, Česlák, Mariotti – Hurka, Rozsíval (46. Adamuška). Trenér: Jiří Štol.
Ukrajina: Macharadze – Balan, Bratkov, Glušitskij, Ševcov (74. Suchomlynov) – Bagdasarov (41. Chamid), Vakulenko, Poljuliach, Kalitvincev – Jakovenko, Trojanovskij. Trenér: Oleksandr Lysenko.

Reklama