Hlavní obsah

Brücknerovi chybí 6 opor, nové povolá v pondělí

Karel Felt

Trenér Karel Brückner se musí obejít bez šesti hráčů, kteří se výrazně podíleli na vítězství s Nizozemskem, jež rozhodlo o přímém postupu české reprezentace na EURO. Když už došlo k tak výrazné a nevídané absenci, paní Štěstěna alespoň pomohla v tom, že v sobotním utkání ve Vídni už nepůjde o postup, ale "jen" o zachování cenné série bez porážky.

Foto: archiv

Trenér Karel Brückner.

Článek

Mužstvo se sejde v pondělí po poledni v hotelu Praha. "O víkendu se rozhodlo, že může přijet Koller, ale navíc budou chybět Šmicer a Grygera. Trenér Brückner v neděli rozmýšlel, koho povolá místo nic a v pondělí ráno, až přijede do Prahy na tom budeme pracovat. Hraje se v sobotu, takže času je relativně dost," řekl Právu vedoucí mužstva Jaroslav Dudl.

Reprezentanti prý v pondělí nepůjdou na zápas Sparty s Plzní, po němž dorazí na sraz další hráči. "Naplánovaný je trénink a pochybuji, že by to kouč změnil," dodal. Kromě sparťanů dorazí později i Skácel s Vachouškem z Marseille, které čeká ještě v neděli večer ligové utkání.

Zatímco Poborský a Ujfaluši nemohou hrát kvůli nasbíraným žlutým kartám, další čtyři hráče vyřadila zranění. Barošovi před třemi týdny zlomil Babbel lýtkovou kost v ligovém utkání. Rosický se před necelými dvěma týdny podrobil operaci slepého střeva. Grygera má natažený sval a je jasné, že nebude moci hrát. Šmicer si v sobotu v duelu s Arsenalem poranil Achillovu šlachu a vypadá to na tři týdny nuceného odpočinku.

Reklama