Hlavní obsah

Čech se musí o titul ještě rvát, Rosický už na něj nedosáhne

Dva čeští uchazeči o fotbalový titul mistra Anglie zažili krušný víkend. Petr Čech neodvrátil porážku v derby s Tottenhamem, takže Chelsea vede Premier League už jen o bod před Manchesterem United. A Tomáš Rosický po porážce ve Wiganu ví, že vzhledem k šestibodovému manku jsou akcie jeho Arsenalu na titul téměř nulové.

Foto: Paulo Duarte, ČTK/AP

Tomáš Rosický si bude muset na trofej s Arsenalem počkat.

Článek

Černý anglický víkend pro oba lídry české fotbalové reprezentace. Jak kapitána Tomáše Rosického, tak brankáře Petra Čecha v minulém týdnu rozesmutněl Tottenham. Kohouti si nejprve v dohrávce podali Arsenal a po něm senzačně i Chelsea.

„My i Manchester máme těžké soupeře, my Tottenham venku, Manchester hraje derby na City. Pro vývoj v závěru ligy je tohle velmi důležitý víkend,“ uvědomoval si Čech, který v úterní dohrávce proti Boltonu (1:0) vychytal stou nulu v soutěži.

„Chceme mít po něm minimálně stejný náskok na oba pronásledovatele, jaký máme nyní. Každopádně očekávám, že závěr ligy nebude nic jednoduchého, že to může ještě být velmi zajímavé a dramatické,“ dodával Big Pete.

Rýsuje se bitva až do posledního kola

Všechny plány však vzaly za své. Zatímco Rooney a spol. v nastavení rozhodli manchesterské derby ve svůj prospěch, Blues už bez vyloučeného Terryho vyrovnat nestačili a tři kola před koncem ztratili čtyřbodový náskok, který mohl být rozhodující.

„Bude to bitva do posledního kola, ale není žádný důvod k panice. Pořád ještě o bod vedeme,“ nechal se slyšet Carlo Ancelotti, kouč Chelsea. Jeho tým ještě hostí Stoke, jede do Liverpoolu a končí doma s Wiganem. Manchester hostí Tottenham, hraje na hřišti Sunderlandu a končí doma se Stoke.

Do hry se tak ze třetí pozice mohl vrátit také Arsenal, jenže i on ve Wiganu vybouchl. Kanonýři tam ještě deset minut před koncem vedli 2:0, Rosický odcházel ze hřiště těsně po prvním inkasovaném gólu. A pak musel jen nechápavě sledovat, jak jeho tým v samém závěru inkasuje ještě dvakrát a tím pádem přichází o zbytky nadějí. Arsenal se může stát mistrem jen teoreticky, pokud by oba vedoucí týmy postihl v závěru sezóny totální kolaps...

Jak si o víkendu vedli reprezentanti
Brankáři:
Petr Čech (Chelsea) - Hodně toho pochytal, překvapivé porážce 1:2 v derby na Tottenhamu ovšem nezabránil a bitva o titul je znovu dramatická.
Jaroslav Drobný (Hertha) - Jeho tým dvakrát vedl, jenže nakonec ve Frankfurtu jen remizoval 2:2, takže naděje na záchranu se rozplývají.
Obránci:
Zdeněk Grygera (Juventus) - Kvůli svalovému zranění pro něj asi sezóna skončila.
Roman Hubník (Hertha) - Dlouhodobě zraněný.
Michal Kadlec (Leverkusen) - Neměl čisté svědomí při inkasovaném gólu, svoji šanci pak nevyužil. I proto Bayer prohrál ve Stuttgartu 1:2.
Ondřej Kušnír (Sparta) - Patřil k tomu lepšímu, co unavení Letenští v Českých Budějovicích nabídli, na víc než bezbrankovou remízu to však nestačilo.
Zdeněk Pospěch (FC Kodaň) - Přihrál na gól, vzhledem k porážce 2:3 v Midtjyllandu se však z asistence moc neradoval.
David Rozehnal (Hamburk) - Proti Mohuči (0:1) nenastoupil.
Tomáš Sivok (Besiktas) - Z divokého derby na Fenerbahce odešel se žlutou kartou a s porážkou 0:1, takže obhajoba titulu je v prachu.
Záložníci:
Mario Holek (Dněpropetrovsk) - Zahrál si celý zápas na Dynamu Kyjev, které se udrželo v čele výhrou 2:1.
Tomáš Hübschman (Šachtar Doněck) - Na hřišti byl do 73. minuty, výsledkem byla upachtěná výhra 1:0 nad předposledním Užhorodem.
David Jarolím (Hamburk) - Před semifinále Evropské ligy s Fulhamem přišla domácí porážka 0:1 s Mohučí, kapitán byl v 69. minutě střídán.
Jan Morávek (Schalke) - Ani proti Mönchengladbachu (3:1) nehrál.
Jaroslav Plašil (Bordeaux) - V divokém utkání s Lyonem dal krásný gól. Mohla to být vítězná trefa, hosté však dokázali vyrovnat na konečných 2:2.
Daniel Pudil (Genk) - Hraje stabilně, remíza 1:1 na Standardu Lutych je teprve první bodovou ztrátou v play off o Evropskou ligu.
Tomáš Rosický (Arsenal) - Když deset minut před koncem odcházel ve Wiganu ze hřiště, vedli Kanonýři 2:1. V závěru však dvakrát inkasovali a tím prakticky přišli o titul.
Útočníci:
Milan Baroš (Galatasaray) - Návrat po zranění ve velkém stylu pokračuje. Na hřišti Manisasporu dal vítězný gól na 2:1, byla to jeho desátá ligová trefa v sezóně.
Roman Bednář (West Bromwich Albion) - Střeleckou formu si coby postupující do Premier League drží, také Middlesbrough (2:0) dal doma jeden gól.
Tomáš Necid (CSKA Moskva) - Vypadl ze základní sestavy, v domácím derby proti Lokomotivu (1:1) stihl až závěrečných 16 minut.
Michal Papadopulos (Heerenveen) - Nenastoupil, jeho tým hrál s Bredou 0:0.
Václav Svěrkoš (Sochaux) - Po delší době si zase zahrál, v Grenoblu (2:2) přišel na závěrečných 23 minut.
Jiří Štajner (Hannover) - Proti Bayernu kopal v Mnichově jen první půli, jeho tým utržil debakl 0:7...

Reklama

Související témata: