Hlavní obsah

Šmicer do Rakouska nejede, poslal Baroše

PRAHA/LIVERPOOL

Šest stabilních hráčů chybí trenérovi fotbalové reprezentace Karlu Brücknerovi před posledním kvalifikačním utkáním v Rakousku. Marodku rozšířil i záložník Liverpoolu Vladimír Šmicer, který si poranil achillovku. "To byla klika, že jsme stihli uhrát postup s Nizozemskem," usoudil v rozhovoru pro Právo Šmicer.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

V posledním utkání evropské kvalifikace bude Vladimír Šmicer chybět.

Článek

Jak došlo ke zranění vaší achillovky?

Nebylo to po žádném faulu. Měl jsem s ní problémy už delší čas, ale hrál jsem dokud to šlo. V sobotu v utkání s Arsenalem už bolela tak, že jsem musel odstoupit. Naštěstí to ale není nijak vážné, spíš únavové.

Dokud jste byl na trávníku, Liverpool vedl...

Nebylo to jen mojí zásluhou. Hráli jsme dobře, vedli, ale měli jsme přidat alespoň jednu branku, pak už by se Arsenal nezvedl. Bohužel doslova z ničeho vyrovnal a po změně stran už byl lepší. Navíc si poranil sval Michael Owen a nad jeho startem v kvalifikaci v Turecku visí velký otazník. Přitom Angličanům jde o přímý postup.

Jenže trenéru Brücknerovi chybí šest hráčů...

Upřímně řečeno, byla to obrovská klika, že jsme to stihli uhrát s Nizozemskem. Přesto si myslím, že kluci v Rakousku neprohrají, ale takhle to je už klidnější.

Vy se nepřijedete podívat?

Kdepak, opravu potřebuji klid a šlachu vyléčit. Chci chybět co nejméně, ale jestli to budou tři týdny, dva nebo měsíc, o tom nemá smysl spekulovat. zato jsem poslal do Prahy Milana Baroše. Ještě má na noze dlahu, ale chce u toho ve Vídni být.

U vás se stala podzimní zranění nepříjemným pravidlem...

Také nad tím přemýšlím. Jednou to byl zlomený prst, měl jsem problémy s kotníky, na začátku sezóny to bylo zase koleno. Vlastně už není na mých nohách, co by mě na nějaký čas nevyřadilo ze hry. Roky se zastavit nedají, ale fotbal mi to neotráví.

Reklama