Hlavní obsah

V nominaci fotbalistů vystřídal brankář Daněk zraněného Drobného

V nominaci fotbalistů pro zápasy s Tureckem a USA, které se budou hrát koncem května v amerických městech Harrison a Hartford, udělal trenér Michal Bílek první změnu. Místo brankáře Jaroslava Drobného z Herthy Berlín, který se dnes omluvil kvůli zraněnému kolenu, pocestuje za oceán plzeňský gólman Michal Daněk.

Článek

"Jardovi samozřejmě přeju brzké uzdravení a mrzí mě, že moje nominace byla umožněna jeho zraněním. Ale na samotný sraz se moc těším. Reprezentace byla a je vždycky vrcholem," citovaly šestadvacetiletého Daňka internetové stránky plzeňského klubu.

Drobný se sice ocitl v úterý ve dvaadvacetičlenné nominaci pro týdenní zájezd do USA, ale po dnešní posezonní prohlídce musel plány přehodnotit. Zraněné koleno mu nedovolí reprezentační akci absolvovat.

Bílek proto povolal šestadvacetiletého Daňka, který byl s reprezentací už v březnu ve Skotsku. Přípravný zápas ale tehdy odchytal právě Drobný, a tak plzeňský gólman na svoji premiéru stále čeká. Nyní vytvoří dvojici s Petrem Čechem z Chelsea, dlouholetou reprezentační jedničkou.

"Samozřejmě ve skrytu duše doufám, že bych se na hřiště mohl kromě tréninku dostat také v zápase, ale to rozhodnutí bude na trenérovi. Já jsem vděčný za šanci účastnit se další reprezentační akce, budu si užívat každou minutu," uvedl Daněk.

Čeká jej hodně hektický konec sezony. V sobotu by měl odchytat poslední ligový zápas proti Slovácku, v úterý se představí ve finále Ondrášovka Cupu proti Jablonci, v němž Plzni půjde o účast v Evropské lize. A o den později vyrazí s reprezentací do USA.

Daněk tak nebude na pondělním reprezentačním srazu v Praze, stejně jako jeho spoluhráč David Limberský, který je rovněž v nominaci. "Je lepší, když tam má člověk blízkého parťáka. S Davidem budeme na pokoji," řekl Daněk. Do zámoří se těší, i když jej straší dlouhá cesta. "Přeci jen mám někdy problém svoji postavu naskládat do klasických sedaček v jakémkoliv dopravním prostředku," dodal Daněk v žertu.

Reklama