Hlavní obsah

Oslavy ho znavily, Řepka zkasíroval, přesto se Kušnír na Ameriku těší

PRAHA

Evidentně nevyspalý, znavený z mistrovských oslav Sparty, navíc o dva a půl tisíce lehčí dorazil na sraz české fotbalové reprezentace letenský univerzál Ondřej Kušnír. Už na čtvrtý, i když má na kontě zatím jen jediný start. Loňskému kvalifikačnímu dvojzápasu s Polskem a Severním Irskem totiž pouze přihlížel, na turnaji v Emirátech si pohmoždil koleno a na blamáž v Arábii se také jen díval, takže debut si odbyl až v březnu ve Skotsku. Teď v Americe by měly přijít jeho chvíle...

Foto: Jan Handrejch, Právo

Sparťanský obránce Ondřej Kušnír na srazu fotbalové reprezentace

Článek

Hektika, kterou v uplynulých dnech prožíval, se na něm podepsala. Aby ne, když se mu ze středy na čtvrtek v ostravské porodnici narodila dcera Nelinka a on nejenže u porodu asistoval, ale dokonce i pupeční šňůru stříhal. Pak honem do Prahy, aby alespoň jeden trénink na Letné stihl, v sobotu závěrečný ligový duel s Teplicemi a mistrovské oslavy, které se protáhly až do druhého dne.

Kušnírova hektika: Nejdříve dcera, pak oslavy titulu

„Potřebuji se pořádně vyspat,“ hlesl Ondřej Kušnír ve slastné víře, že při reprezentačním srazu a hlavně pak cestě přes oceán k tomu bude mít dost a dost příležitostí.

Opravdu toho musel zvládnout dost. Dokonce i letenskému pokladníkovi Tomáši Řepkovi okamžitě dva a půl tisíce vyklopit. „Ve Spartě máme pevně stanovený sazebník. Za syna se platí pět tisíc, za narození dcery polovina. Řepka si to pohlídal a okamžitě mě zkasíroval,“ prozrazoval Ondřej Kušnír, že žádný odklad nedostal, i když pro něho a jeho sparťanského spoluhráče Libora Sionka na rozdíl od ostatních sezóna dál pokračuje.

Ostatní si užívají volna a rozjeli se na dovolenou, neboť už 7. června zahajuje Sparta přípravu na novou sezónu, oni musí s reprezentací do zámoří.

Za moře nemusí, on tam chce

„Nemusím, já tam chci, protože v Americe nás nečekají jen tak ledajaké zápasy. Musíme se na duely s Tureckem a domácí reprezentací pořádně koncentrovat a konečně uhrát dobré výsledky. Už na jaře ve Skotsku jsme prokázali fotbalovou sílu, ale zahodili jsme neuvěřitelné množství šancí a pak po jednom z mála výpadů domácího týmu inkasovali. Teď přišel čas neúspěšnou bilanci zlomit, protože máme dobré mužstvo i trenéra, takže naše fotbalové kvality se musí projevit,“ meditoval Kušnír a v myšlenkách se vracel ještě k báječnému sobotnímu večeru.

„Po oslavách mně zůstaly jen kopačky, dres a slipy, jinak jsem všechno rozdal. Takové šílenství na Letné po zisku mistrovského titulu panovalo.“

Dárek pro přítelkyni přiveze z Ameriky

Při první cestě na americký kontinent bude samozřejmě myslet na fotbal, ale také na přítelkyni a mámu svých dvou dcer, kterou nechal v Ostravě.

„Už mám vymyšlený dárek, který jí za narození Nelinky přivezu, ale prozrazovat ho nebudu, aby byla překvapená. A doufám, že stihnu splnit i slib, který jsem dal starší čtyřleté dcerce. Touží po moři a já se s ní loučil s tím, že alespoň na pár dnů někam pojedeme. Tedy, jestli mně dá trenér Chovanec pár dnů volna navíc, když teď jedu s reprezentací do Ameriky,“ toulal se Kušnír v myšlenkách zase u rodiny v Ostravě.

Reklama

Související témata: