Hlavní obsah

Fotbalová sedmnáctka zachránila na ME v závěru remízu s Turky

ESCHEN-MAUREN

Čeští fotbalisté do 17 let remizovali ve svém druhém utkání na evropském šampionátu v Lichtenštejnsku 1:1 s Tureckem. Aspoň bod zajistil mladým reprezentantům deset minut před koncem vyrovnávacím gólem Haša. Pokud chtějí svěřenci Jiřího Štola postoupit do semifinále, musejí v posledním duelu skupiny v pondělí porazit Řecko. Navíc potřebují, aby jim nahrály ostatní výsledky.

Článek

Trenér Štol udělal oproti prohranému zápasu s Anglií tři změny v základní sestavě. Češi působili od úvodu aktivnějším dojmem a v prvním poločase si vytvořili několik dobrých šancí. V největší z nich selhal Haša.

Úvod druhého dějství ale český tým nezvládl. Nejnebezpečnější turecký hráč kapitán Artun Akcakin prošel kolem stoperů Filipa Twardzika s Kalasem a sám před brankářem Veselým z deseti metrů skóroval. Češi odpověděli tlakem a deset minut před koncem se dočkali vyrovnání, když po Mariottiho centru srovnal hlavou Haša.

Mistrovství Evropy ve fotbale hráčů do 17 let v Lichtenštejnsku:
Skupina A:
Vadúz: Španělsko - Švýcarsko 4:0 (2:0).
Eschen-Mauren: Francie - Portugalsko 1:0 (1:0).
Skupina B:
Eschen-Mauren: Turecko - Česko 1:1 (0:0)
Branky: 43. Artun Akcakin - 70. Haša. Rozhodčí: Direktorenko (Lot.). Diváci: 1016.
Sestava ČR: Veselý - Toms (53. Mandula), Kalas, F. Twardzik, Hybš - Krátký, Plšek, Česlák (64. P. Twardzik), Mariotti (72. Kučera) - Hurka, Haša.
Vadúz: Řecko - Anglie 0:1 (0:1).

Reklama

Související témata: