Hlavní obsah

Bilance reprezentace je škaredá. Jsme tady od toho, abychom s ní něco udělali, slíbil Polák

HARTFORD

Škaredá bilance už straší i hráče. „Dost, jsme tady od toho, abychom s ní něco udělali. Nastal čas,“ ozval se před druhým zápasem amerického turné proti domácímu týmu legionář z belgického Anderlechtu Jan Polák. „Potřebujeme už nutně vyhrát. A proti Američanům na to máme,“ několikrát překvapivě opakoval i trenér Michal Bílek, který až dosud mluvil o testování, zkoušení a formování mužstva, které šlo od porážky k porážce.

Foto: Jan Tauber

Jan Polák v zápase s Tureckem.

Článek

Možná poslouchali českého asistenta u americké reprezentace Luboše Kubíka. Zřejmě slyšeli, v jaké sestavě domácí tým vyrukuje. „Nám nejde o výsledek, ale o zkoušení hráčů, kteří jsou na hraně. Máme jich tady třicet, ale sedm z nich na mistrovství světa prostě nepojede. Proto proti české reprezentaci nastoupí ti, nad nimiž váháme a bude na nich, aby si nominaci zasloužili,“ přiznával Kubík a jedním dechem dodával, že hned utkání s českým týmem následuje trenérský mítink, na němž se bude o nominaci rozhodovat.

„Oni budou potit krev bez ohledu na to, v jaké sestavě nastoupí,“ myslí si trenér českého týmu Michal Bílek. „Ale i ve složení, v jakém v Americe jsme, máme na to, abychom nad účastníkem mistrovství světa vyhráli,“ tvrdil troufale.

Čech má hru Američanů přečtenou

„U Američanů se hra točí kolem Donovana, Dempseyho a mladého, neuvěřitelně rychlého a v osobních soubojích silného Altidora, kteří jsou tahouny mužstva. Znám je dobře z anglické Premier League. Ale uvidíme, v jaké sestavě nakonec domácí nastoupí,“ upozorňoval na sílu Američanů kapitán českého týmu Petr Čech.

I on je samozřejmě rozladěný ze škaredé bilance české reprezentace a zlobě fanoušků se vůbec nediví.

„Mně by spíš vadilo, kdyby lidem bilance nevadila, protože to by pak bylo špatné. Museli jsme počítat s tím, že budou nervózní a naštvaní, když se čtyřikrát po sobě prohraje,“ uvědomuje si i on, ale spoluhráče přece jen hájí. „Je potřeba si uvědomit, že se buduje nové mužstvo a na začátku to skřípat může. Kvalifikace se ovšem blíží, takže zápas s Američany nebude o tom, kdo v kádru chybí. Potřebujeme uhrát dobrý výsledek, odrazit se od něho a psychicky se zvednout,“ plánoval

„Špatné výsledky trvají už delší dobu a my jsme tady od toho, abychom s nepříznivou bilancí něco udělali. A ten čas nastal, protože už toho bylo dost,“ bojovně prohodil před konfrontací s Američany Jan Polák.

Reklama

Související témata: